Пловдивската полиция и ДАНС са разбили канал за трафик на наркотици тази нощ. При извършената акция тази нощ са били арестувани трима пловдивчани и един турчин, разкри пред журналисти Окръжният прокурор Румен Попов. Задържани са 115 килограма екстази и четири килограма марихуана. 

Групата е била част от канал за трафик на наркотици от Западна Европа към Турция. Стойността на синтетичния наркотик е около 3 милиона и половина лева, а на марихуаната - около 30 000 лв. 

Оперативните дейности започнали още през септември, когато на границата с южната ни съседка е бил спипан тир, натоварен с 3 килограма и половина марихуана. По време на разследването органите на реда влезли в дирите на тримата пловдивчани, които са стари познайници на полицията. Те имат криминални досиета и присъди за разпространение на наркотици. 

Задържаните са на възраст 42, 47, 49 и 50 години. Те са хванати в момент на подготовка на наркотика за товарене. Веществото трябвало да бъде скрито в резервните гуми на тир. Така таблетките трябвало да преминат през турската граница. При последвалите претърсвания за открити и вакуумиращи машини, използвани за пакетирането на дрогата. 

Процесуалните действия продължават и към момента.