Пловдивчанинът Любомир Вичев, известен с прякора Католика, е починал днес, научи TrafficNews от негови близки. Вичев бе една от емблемите на нощния живот в Пловдив през 90-те. Той охраняваше култовите дискотеки "Флорида" и "Санто", които бяха задължителна дестинация на всички нощни птици в града. Фирмата на Вичев бе една от първите охранителни фирми в града , неговите гардове се грижеха за реда в клубовете в най- мутренските години на прехода. Католика поддържаше близки контакти с почти всички герои на ъндърграунда от онова време. 

Мнозина все още помнят и култовия му микробус - модел като този от филма "Бенджи, Закс и Звездния принц", с който той обикаляше града. 

Преди повече от 15 години той прекъсва "активна състезателна дейност" и се оттегля на къщата си край язовир край село Езерово.

Там продължава с бохемския живот, но далеч от цивилизацията. Отдава се на риболов и на война с бракониерите. Не крие русофилските си настроения, активно защитава политическите си пристрастияв социалните мрежи. 

Напусна ни още един приятел скоро се чухме с него да се видим на с.Езерово...но било писано да се видим един ден на друго може би по-добро място...Почивай в мир приятелю беше прекрасен човек..Любомир Вичев-Католика...съболезнования на семейството, написа водача на Православна зора Живко Иванов. 

Екипът на TrafficNews поднася съболезнования на семейството. 

Изпращат световния шампион Стоян Ненчев - Цеко в неделя на Драгановите гробищаПоклонението е от 11 часа