Пожари, арести и протести белязаха Пловдив през днешния ден. В национален план представителите на политическите сили не успяха да постигнат консенсус по време на Консултатитевния съвет при президента Румен Радев. 

Срещата продължи близо 4 часа. Темите на днешното заседание, на което присъстваха лидерите и председателите на парламентарните групи, част от служебния кабинет и шефовете на служби, бяха актуализацията на бюджета и мигрантската криза.

Без консенсус след Консултативния съвет при президентаПартиите разбират сериозността на ситуацията, но никоя от тях не отстъпва от позициите си

Румен Радев след Консултатитевния съвет: Две кризи - здравната и мигрантската - ще доминират през есентаСлужебният кабинет ще бъде с вързани ръце, ако не се актуализира бюджета

Десислава Атанасова: На КСНС питахме Кирил Петков дали е гражданин на Канада, той не отговориБило е гласувано дали да остане на Консултативния съвет по национална сигурност 

Директорът на пловдивската полиция Йордан Рогачев е дисциплинарно уволнен със заповед от служебния вътрешен министър Бойко Рашков.

Като причина за отстраняването от поста се посочва, че той системно не е стоял на работното си място от 9,30 до 16 часа и че през това време е пътувал със служебния автомобил.

 

Уволниха дисциплинарно шефа на пловдивската полицияПричина за това е отсъствието му от работа

Продължава потушаването на горския пожар над родопското село Югово. Тази нощ голямото огнище не се е разраснало, но се е изместило на юг, обясниха от пожарната. Въпреки това все още е далеч от дежурния екип в тази част, който е в готовност да го пресече.

 Продължава гасенето на пожара над ЮговоТази нощ голямото огнище се е изместило на юг

Необходими са доброволци, които да помогнат за гасенето на пожара над Югово и Нареченски бани в Родопите. Призивът бе отправен от Красимир Каракашев от Доброволческия отряд 112 в Пловдив във Фейсбук. Според него пожарът е низов като горят шумата, игличките, торфа и падналите дървета, но на стръмните склонове, вместо да се задържа в горната част, огънят слиза надолу, като на  места се качва и по короните на дърветата, което също допринася за бързото разпространение.

Търсят се доброволци за гасенето на пожара над Югово и Нареченски баниПожарът е низов като горят шумата, игличките, торфа и падналите дървета

Кола се възпламени на централно кръстовище в Пловдив. Инцидентът е станал на бул. "Руски" на кръстовището с ул. "Преслав". 

Кола гори в центъра на Пловдив, затвориха булевардОгнеборци гасят пламъците

Пожар отново избухна в Столипиново. Според сигнала става дума за горящи гуми. При проверката на Пловдивския общински инспекторат, стана ясно, че пожарът е възникнал не в  кв. „Столипиново“, а извън територията на район "Северен" в терен край Рогошко шосе.  

Пожарът в Столипиново тръгнал от Рогошно шосеДиректорът на местното ФБР и шефа на Трето районно са намясто

Отново! Черна димна завеса се спусна над СтолипиновоПожарникари пътуват към епицентъра на пожара

Млади мотористи предотвратиха евентуално тежко произшествие, като успяха да спрат много пиян шофьор и го предадоха на органите на реда. Екшънът се е разиграл снощи на бул. "Санкт Петербург". Младежите, които били с 4 мотора, заредили на бензиностанцията на "ИНСА" и потеглили в посока Макдоналдс. "Точно в този момент една кола мина на червено с над 100 км/час и едва не мина през нас. Спаси ни единствено бързата ни реакция" разказва едно от момчетата - Димитър Димитров. На светофара на ВСИ настигнали шофьора, който започнал да се извинява.  

Мотористи заловиха пиян шофьор в Пловдив, предотвратиха тежко произшествиеОт полицията благодариха на младежите за адекватната реакция

Десетки служители и собственици на заведения се събраха и днес на протест в Пловдив. Протестът блокира изцяло кръстовището на Чифте баня. Недоволните ресторантьори обикалят в кръг кръстовището под звуците на удари на черпаци и капаци на тенджери.

Протестиращите искат оставката на служебния здравен министър Стойчо Кацаров. 

Протестът на ресторантьорите в Пловдив се разраства! Оставете бизнеса на мира!Протестиращите призовават да не бъдат затваряни заведения

229 случая на COVID-19 са регистрирани в Пловдив и областта за периода от 13 до 15 август. Към момента хоспитализираните случаи в Пловдивска област са 143. От тях 124 са на терапевтично лечение. 19 от пациентите са на интензивно лечение като 9 от тях са интубирани.

Всички клинични проби на COVID-19 за Пловдивска област са с Делта вариант. Това показват последните данни на Националния център по заразни и паразитни болести. За страната с Делта са 99% от пробите. 

27-годишен с коронавирус е починал в Пловдив, 9 души са интубираниПод карантина в областта са 2316 души

Всички клинични проби на COVID-19 в Пловдив са с Делта вариантЗа страната те са 99%

Най-много са заразените с коронавирус у нас млади хора, тъй като са по-активни и се събират на големи групи. Така проф. Тодор Кантарджиев коментира увеличаването на случаите в страната и по-бързото разпространение на заразата. 

Проф. Тодор Кантарджиев: Мерките трябва да са навременни, никога крути и никога плашене на хоратаВ момента има нужда да не се събират много хора на едно място, задължително да са на открито и когато са на закрито да носят маски, смята той

Нелегални мигранти, са задържани тази вечер в района на Централна гара. 10 души, сред които и малко дете, са открити във влак, пътуващ от Свиленград. Мигрантите са преминали нелегално границата ни с Турция преди повече от час и след това са хванали първия влак.  

Заловиха мигранти във влак на Централна гара в Пловдив, сред тях и детеПо първоначални данни бежанците са със сирийско гражданство

Август месец навлиза вече във втората си половина, но цените на горивата по родните бензиностанции продължават да се покачват. Интересното в случая е, че цената на най-масовите горива в момента почти достига максимума от преди три години. 

Цените на горивата у нас удариха абсолютен връх, в София по-евтино от ПловдивСтойностите са най-високите за последните две години

44-годишният сериен крадец Васил Недялков, известен с прозвището Васко Лудия, е задържан вчера от полицаите. Мъжът е арестуван по подозрение, че е запалил електронното табло на кооперация на ул. "Николай Хайтов" в Кършияка. През последните седмици в квартала бяха подпалени няколко електронни табла, включително на бул. "Марица" и ул. "Брезовска".

Това е пореден арест за криминално проявения мъж, но той едва ли ще остане зад решетките. 

Задържаха Васко Лудия- сериен крадец , без нито една присъда44-годишният мъж е обрал стотици апартаменти в Пловдив, залавян е многократно