Млади мотористи предотвратиха евентуално тежко произшествие, като успяха да спрат много пиян шофьор и го предадоха на органите на реда. Екшънът се е разиграл снощи на бул. "Санкт Петербург". Младежите, които били с 4 мотора, заредили на бензиностанцията на "ИНСА" и потеглили в посока Макдоналдс. "Точно в този момент една кола мина на червено с над 100 км/час и едва не мина през нас. Спаси ни единствено бързата ни реакция" разказва едно от момчетата - Димитър Димитров. На светофара на ВСИ настигнали шофьора, който започнал да се извинява. 

"Имаше доста неадекватно поведение и решихме, че ако го оставим да се движи из града в това състояние, може да причини тежка катастрофа и да убие човек. Затова , когато светофарът светна зелено , ние тръгнахме с колата и го накарахме да отбие на "Славянска". Там го спряхме и се обадихме на 112. След няколко минути дойде патрул от Шесто районно" твърди Димитров. Мъжът не е оказвал съпротива, през цялото време мълчал. 

Полицаите направили тест с дрегер на водача, а резултатите били драматични - алкомерът отчел 2,56 промила алкохол. От Областната дирекция потвърдиха, че шофьорът е отведен в райононото, където е задържан, а срещу него е образувано бързо производство. Той е на 36 години, работи като международен шофьор. 

От полицията благодариха на младите пловдивчани за адекватната и навременна реакция и ги определиха като добър пример за гражданско поведение.