44-годишният сериен крадец Васил Недялков, известен с прозвището Васко Лудия, е задържан вчера от полицаите от Трето районно, научи TrafficNews. Мъжът е арестуван по подозрение, че е запалил електронното табло на кооперация на ул. "Николай Хайтов" в Кършияка. През последните седмици в квартала бяха подпалени няколко електронни табла, включително на бул. "Марица" и ул. "Брезовска".

Това е пореден арест за криминално проявения мъж, но той едва ли ще остане зад решетките. Недялков е извършител на няколкостотин кражби в жилища в Пловдив. Той обикаля блокове и кооперации във всички квартали в града и краде вещи от коридорите на незаключени жилища. Арестуван е многократно, но въпреки никога не е изправян пред съда. Причината е диагнозата му - шизофрения, която го спасява от наказателно преследване. 

Систематично здравните власти настаняват Недялков за лечение в психодиспансера, но очевидно без траен резултат. Той многократно е бягал, а след това е връщан с полиция в здравното заведение. Живее в Трилистник с майка си.