Директорът на пловдивската полиция Йордан Рогачев в дисциплинарно уволнен със заповед от служебния вътрешен министър Бойко Рашков.

Като причина за отстраняването от поста се посочва, че той системно не е стоял на работното си място от 9,30 до 16 часа и че през това време е пътувал със служебния автомобил.

Пред 24 часа Рогачев коментира, че е бил подаден донос от негов служител.

„Всичко е станало по донос на мой служител, който заради системен тормоз над подчинена, преместих на друга работа. Взели са под внимание само неговите думи. И други са давали обяснения, които отричат да съм отсъствал. Това е репресия и ще обжалвам в съда“, каза още той.

Припомняме, че с встъпването на Служебното правителство и започналите проверки в пловдивската полиция, Рогачев излезе в болничен за операция. След като той изтече, Рогачев пък пусна молба за отпуск по бащинство за дъщеря му, която е на 1 година и половина. Последва заповед на вътрешния министър за отстраняването му от длъжност, която по-късно административният съд в Пазарджик отмени.

Съдът върна Йордан Рогачев като шеф на МВР - ПловдивПритеснения за доходите на семейството са в основата на искането

Рашков за отстраняването на Рогачев: Как ще приключи дисциплинарното производство, ще кажат разследващитеОчакват се резултатите от вътрешната проверка