ОБЗОР: Пловдив вече в оранжева зона, полицията с нов директор, а ресторантьорите отново на улицата

Вижте най-важното от деня на едно място

Пловдив 12.08.2021 22:00 3500 0
ОБЗОР: Пловдив вече в оранжева зона, полицията с нов директор, а ресторантьорите отново на улицата

И днес България бе политика. Пореден ден в парламента прехвърчаха искри, а Слави Трифонов и Христо Иванов влязоха във виртуален двубой, разменяйки си реплики в социалните мрежи.

Днес депутатите приеха оттеглянето на проектоправителството на Има Такъв Народ. Това обаче се случи от втория път.  В парламента имаше кворум, след като 169 народни представители се регистрираха. 105 от тях подкрепиха желанието на Пламен Николов да не е премиер.

От втори опит: Депутатите приеха оттеглянето на проектоправителството на ИТНЗа кворума помогнаха от ГЕРБ

Час по-рано обаче не бе достигнат нужният кворум. В гласуването участваха едва 105 депутати.

Поради липса на кворум: Депутатите не успяха да гласуват оттеглянето на НиколовУчастваха едва 105 депутати

Преди началото на дебатите плената зала напусна групата на "Има такъв народ". От ГЕРБ-СДС също не се включиха в гласуването.

Депутатите от ИТН напуснаха пленарната зала

Слави Трифонов поряза Христо Иванов в нов пост във фейсбук. Лидера на „Има такъв народ“ описа хипотетична ситуация, в която от партията му номинират именно Иванов от ДБ за министър-председател. С типичната за него ирония, Слави отвърна на коментарите относно биографиите на предложените от тях кадри.

Трифонов: И Христо Иванов да бяхме номинирали за премиер, ДБ пак нямаше да го харесатЛидерът на "Има такъв народ" остро поряза "Демократична България"

Иванов не остана по-назад, отвръщайки на удара.  Трифонов много директно „настъпи“ лидера на коалиция „Демократична България“, като го обвини с близост с Бойко Борисов и Иво Прокопиев. Малко по-късно обаче Иванов го обвини в това, че не присъства никъде – нито в Парламента, нито в медиите и припомни, че ако държи на подкрепа , трябва да е съгласен да дава отчетност. 

Иванов към Трифонов: Когато ти трябва подкрепа, трябва да си готов да даваш отчетностЛидерът на "Демократична България" отвърна на удара

Над 100 на 100 000 души е вече заболеваемостта от COVID-19 в Пловдивско и от днес областта е в оранжевата зона. Това наложи да бъдат набелязани мерки как ще посрещнем тази надигаща се вълна. 

Пловдив влезе в оранжевата зона: Разкриват COVID легла, започват проверки по заведения и магазиниТова решиха на заседание на Областния кризисен щаб

Големите болници в Пловдив са в готовност да приемат пациенти с COVID-19. В момента девет лечебни заведения в областта приемат болни с коронавирусна инфекция. Най-голямата тежест обаче поема Инфекциозна клиника на УМБАЛ „Свети Георги”. 

Големите болници в Пловдив готови да приемат пациенти с COVID-19, Инфекциозна е почти пълнаОт другата седмица разкриваме нов блок с 32 легла, съобщи проф. д-р Карен Джамбазов

За последното денонощие бяха регистрирани 782 нови случаи. От тях 89 са в Пловдив. 

COVID кризата в цифри: 782 новозаразени при 4,3% положителни тестовеДанните от последното денонощие

Официално днес Петър Тодоров представи пред ръководния състав на дирекцията  наследника си Димитър Балев, който от днес е начело на пловдивската полиция. Тодоров не отговори на въпросите на медиите, а след това помоли журналистите да дадат време на новия директор да се запознае със ситуацията в дирекцията. Това е прецедент, тъй като при встъпване в длъжност новият директор коментира както приоритетите в работата, както и текущи проблеми.  

Димитър Балев оглави пловдивската полиция, помоли за времеНовият директор има дълъг стаж в системата на МВР

Главният секретар на МВР пристига в Пловдив, представя новия директор на полициятаПостът ще бъде зает от Димитър Балев

Втори ден пловдивски ресторантьори са на улицата. Собственици на ресторанти и барове, заедно с  работници в заведения втори ден блокираха натовареното кръстовище до Чифте баня в Пловдив. По време на големите жеги и в час пик десетки хора от бранша се събраха, за да изкажат несъгласието си предложенията за ново затваряне на обектите им.

Само за 10 минути им бе позволено да затворят движението обаче, след което то отново бе възстановено.

Втори ден протест на ресторантьори: Защо се ваксинирахме, щом пак ще ни затварятеБраншовиците отново затвориха движението в Пловдив

Задържаха 45-годишен мъж, причинил пожара в „Столипиново“, при който 14-годишно момиче бе обгазено. Припомняме, че огънят бушуваше във вторник на ул.“Сокол“ заради запалени отпадъци. 

Син запалил жилището на родителите си в Столипиново заради скандалПри пожара бе обгазено 14-годишно момиче

Голям пожар е имало снощи в горски масив в зона „Воден камък“, източно от Хисаря. Огънят е върлувал в иглолистна гора и на голяма площ.

На място са пристигнали 8 пожарни, 35 огнеборци, 15 горски, докарани са и 5 водоноски по 8 тона. Борбата със стихията е продължила през цялата нощ. На помощ са се притекли и военни от Карловската бригада.

Голям горски пожар в Хисарско! Шест екипа огнеборци гасят пламъцитеОгънят е обхванал площ около 100 декара

Притегателният център на българския туризъм – „Слънчев бряг” от няколко дни е основна тема на разговор в социалните мрежи. Докато хотелиерите и рестораньорите се радват на препълнени комплекси и опашки пред баровете, заведенията и павилионите за бързо хранене, то търговците недоволстват от бедни туристи и липса на оборот.

БГ туристът отвръща на удара: Ден година храни в Слънчев бряг, а качество и отношение липсваЕвтини ментета се продават на надути цени, дори чужденците не се лъжат

Късният следобед Пловдив остана на сухо след токов удар в помпена станция „ЮГ”. Вода липсваше по високите етажи на много квартали.

Хиляди пловдивчани останаха без вода! Токов удар спря основна помпена станцияНа място има екипи, които отстраняват повредите

Изпрати новина