Собственици на ресторанти и барове, заедно с  работници в заведения втори ден блокират натовареното кръстовище до Чифте баня в Пловдив. По време на големите жеги и в час пик десетки хора от бранша се събраха, за да изкажат несъгласието си предложенията за ново затваряне на обектите им.

Само за 10 минути им бе позволено да затворят движението обаче, след което то отново бе възстановено. 

Те отново носят черпаци и капаци на тенджери, с които вдигат шум и скандират „Оставка на министър Кацаров“. „Защо се ваксинирахме, щом пак ще ни затваряте?“ , „Виждали сме вече вашата грижа, не искаме такава“ и апел към кампания за ваксиниране са част от посланията, които браншовиците отправиха.

„Искаме да бъдем оставени да работим и да се съобразяват с нас. Защо точно ресторантите не може да работят?! Ще блокираме движението, за да покажем, че някой трябва да вземе адекватно решение, за да можем да оцелеем след 2 години пандемия“, заяви Тони Семидчиева, собственик на хотел-ресторант.

Близо 40% от обектите са във фалит. Ресторантьорите са категорични , че повечето от тях няма да могат да възстановят дейността си след трето затваряне.