От втори опит депутатите приеха оттеглянето на проектоправителството на ИТН. В парламента имаше кворум, след като 169 народни представители се регистрираха. 105 от тях подкрепиха желанието на Пламен Николов да не е премиер.

Преди гласуването Тома Биков от ГЕРБ обяви, че от партията ще гласуват "против".

„Искаме процедура за прегласуване, но ще помоля да обясним защо го искаме. Ако няма прегласуване и ако тази точка не се приеме, страната ще влезе в конституционна криза. Намираме се в абсурдна ситуацията. Тук липсва мандатоносителят, заради когото сме в тази ситуация. Липсва кандидатът за премиер, който се отказа по лично причини. Ние много лесно, в този момент, можехме да стоим и да потриваме ръце, както и да ви вкараме в ситуация, от която е много трудно излизането. Ние няма да направим така. Ние ще гласуваме против това решение, за да може то да бъде приключено. След това да се приключва с втория и третия мандат и очевидно да се отива към нови избори”, заяви той.

Според него 46-тото народно събрание се проваля, така както предишното,в момент, в който страната е изправена пред редица кризи –здравна, мигрантска, политическа.

След гласуването на решението и края на точката, ПГ на "Има такъв народ" се върна обратно в пленарната зала.