Новият директор на пловдивската полиция ще бъде представен днес. Както TrafficNews вече съобщи, постът ще бъде зает от Димитър Балев, след като ст. комисар Петър Тодоров е предложен за главен секретар на МВР. Самият Тодоров пък ще пристигне в Пловдив, за да представи лично наследника си.

Димитър Балев бе началник на Второ РПУ в периода, когато Пламен Узунов оглавяваше дирекцията. Колегите му го определят като уравновесен и конструктивен професионалист. 

Има над 20 години стаж в МВР.

През 2000 година той е завършил Академия на МВР и е назначен на работа във Второ РУ Полиция – Пловдив. В периода 2005 – 2010 година е служител в регионалното звено БОП. След това оглавява сектор Криминална полиция в Трето районно управление в Пловдив. След това оглавява РПУ Труд, а после се връща като началник във Второ районно.

Награждаван е многократно. Любопитен факт е, че съпругата му Весела Балева в момента е експерт "Връзки с обществеността" в Областна управа- Пловдив.  

Рулетка за стола на ул. "Княз Богориди" пак се завъртя! Кой ще е новият директор на пловдивската полицияОбсъждани са няколко кандидатури, между тях няма парашутисти