26-годишен мъж удари спешен медик, дошъл да му окаже първа помощ. Той ще бъде съден по бързата процедура за това, че на 25 април 2023 г. по хулигански подбуди е причинил на 53-годишен шофьор на линейка към Центъра за спешна медицинска помощ, гр. Пловдив, лека телесна повреда. Нападателят е задържан и му е повдигнато обвинение от Районна прокуратура-Пловдив.

Пловдивчанин, в безпомощно състояние, наби шофьор на линейка след оказана помощ26-годишният мъж ще бъде съден по бързото производство

Галя Танева, която е известна с това, че отглежда сина си Буда без ток и вода в пловдивско село, е настанена в психиатрия. Детето, което няма ЕГН, е настанено в приемно семейство от социалните служби. Днес самата Танева разказа, че детето ѝ е отнето, а тя отведена за изследвания, но в последствие се оказа, че спрямо синът ѝ е взета мярка за защита, тъй като тя е отведена и съответно няма кой да се грижи за него. Повече по случая, четете тук:

Социалните в Пловдив взимат детето Буда, което три години живее без ЕГНТова съобщи във фейсбук неговата майка Галя Танева

Социалните: Детето Буда не е отнето от майката! Под закрила е, защото тя е отведена в психиатрияБуда вече се казва Атанас, издадени са му документи

Пловдивският районен съд остави в ареста каналджиите, хванати да превозват мигранти с линейка. Делото се гледа при закрити врати без да присъстват журналисти. Вижте още подробности за случая:

Шофьорът на линейката с мигранти бил дрогиран и без книжка, спътничката му - с медицинска униформаСъдът остави и двамата в ареста

Емблематичният ресторант с хотелска част „Ловен парк” край Гребната база се готви да бъде даден на концесия от Община Пловдив, като срокът може да бъде от 25 до 35 години с възможност за удължаване.

Ще се даде ли за 35 години емблематичен ресторант в Пловдив, ползван на безценица?Общината вкара ресторант „Ловен парк” в програмата с концесиите, наемът му не е мръднал от 12 години

От Ботев обявиха, че ще пуснат още допълнителни билети за двубоя с Левски, на който ще бъде открит и новият стадион Христо Ботев. Ще бъдат намалени буферните зони и останалите места ще бъдат пуснати в продажба от утре.

Пускат допълнителни билети за Ботев - Левски утреЩе бъдат намалени буферните зони на стадиона

"Търговци" препродават билети за Ботев-Левски, а фенове остават извън стадиона

Въвеждат се крути мерки заради мача между отборите на "Ботев” и “Левски“ – София. Срещата между двата тима ще се проведе в събота, 29 април, от 20 часа на стадион „Христо Ботев“. Тогава ще бъдат затворени редица булеварди и улици. Вижте какви ще са условията за допускане до Колежа:

Заради мача Ботев-Левски: Затварят булеварди в Пловдив, охраняват строго целия градФенове на софийския отбор ще бъдат посрещани от полицейски служители на АМ „Тракия"

Откриха мъртво 17-годишно ученик от пловдивско школо пред входната врата на семейното му жилище в Панагюрище. 

Намериха мъртъв 17-годишен ученик от пловдивска гимназияМомчето е починало в Панагюрище, където живеел заедно със семейството си

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем и задържа 63-годишния Ненко Минков , който след гонка с полицията се приземи в изкоп на булевард „Дунав” в Пловдив.

Както TrafficNews.bg съобщи, мъжът отказал да спре за проверка на пътни полицаи в района на Труд, след което последвала гонка до Кършияка. Като влезнал в града шофьорът завил по булевард „Дунав”, който в момента е в ремонт и се преобърнал в един от изкопите. 

Прокуратурата повдигна обвинение на шофьора, паднал в изкоп в КършиякаНенко Минков може да бъде осъден до 3 години лишаване от свобода

21- годишен рецидивист открадна паркирана кола в кв. „Кючик Париж“. Младежът е задържан от полицията за 24 часа и по случая е образувано досъдебно производство.

21-годишен рецидивист открадна паркирана кола в Кючука

Обърнат знак на улица в Кършияка, заблуждава водачите на автомобили и ги вкарва в нарушение. За проблема сигнализираха читатели на TrafficNews, които живеят в района на улиците „Драгота”, „Средец” и „Стефан Ботев” в квартала.

Обърнат знак на улица в Кършияка, заблуждава водачите на автомобили- вкарва ги в нарушениеПроблемът с паркирането в района ескалира, няма паркоместа – само глоби

Днес на свое заседание Управителният съвет на Българската народна банка (БНБ) прие промени в Наредба № 21 за задължителните минимални резерви, които банките поддържат при Българската народна банка.

БНБ с мерки срещу инфлацията, затяга кредитиранетоУвеличават се задължителните минимални резерви на банките

Малко повече от година до началото на Олимпийските игри в Париж през 2024г. щангистите и борците ни записаха цели 5 европейски титли при мъжете и жените спечелени в рамките на седмица. Това определено дава оптимизъм за Олимпиадата следващото лято.

Петте европейски титли в една седмица дават повод за оптимизъм за ОлимпиадатаОтдавна в българския спорт не се беше случвало нещо подобно

Общинският съвет в Пловдив ще гледа предложение за промяна на статут на имот от 589 кв.м на ул. „Бранислав Велешки”. Предложението от администрацията е парцелът, на който има неизползваема офис сграда да стане от публична общинска собственост в частна общинска собственост. На практика с това решение ще се развържат ръцете на собствениците на сградата да закупят земята без търг от Община Пловдив.

Подготвят за продажба общински имот под изоставена офис сграда в центъра на ПловдивПроменят статута на парцела, залепен за СОУ „Любен Каравелов”

Близо 23 на 100 от българите се намират под линията на бедност за страната. За изминалата година 1 571 900 души са преживявали с месечен доход под 526 лв., или с около 17, 50лв. на ден.

Всеки пети българин под прага на бедност! Преживява месеца с по-малко от 526лв.42% от населението се затруднява да покрива изненадващи разходи

Обявиха свободни места за 40 готвачи в Пловдив. Търсят се електротехници, машинни оператори, както и монтажници. Обявни са и 36 позиции за служители в център за обаждания.

Обявиха свободни работни места за над 100 монтажници в ПловдивВижте обявните позиции в региона