Обърнат знак на улица в Кършияка, заблуждава водачите на автомобили и ги вкарва в нарушение. За проблема сигнализираха читатели на TrafficNews, които живеят в района на улиците „Драгота”, „Средец” и „Стефан Ботев” в квартала.

Сериозната липса на свободни места за паркиране в района е голям проблем за живущите там, а ако се намери свободно паркомясто е истински късмет, коментират жители. Жената, подала сигнала до медията ни разказа, че от няколко месеца, живущите на тези улици, постоянно получават фишове за неправилно паркиране.

Особен проблем има на ул. „Средец” и по-конкретно отсечката, която се намира между улиците „Драгота” и „Стефан Ботев”. Водачите, които паркират в зоната на тази отсечка, моментално получават фиш от 20 лева, а читателите ни твърдят, че това е нередно, тъй като улицата не е урегулирана откъм знаци.

Наш екип направи проверка на място, като бе установено, че въпросната отсечка всъщност е урегулирана и от двете страни със знак „Забранен престоят и паркирането”, но от северната страна на улицата знакът е обърнат и така става невидим за шофьорите, които се заблуждават, че паркирането е разрешено и паркират, като впоследствие биват глобени.

Остава загадка обаче защо до ден днешен знакът е оставен по този начин, след като ежедневно екипи на „Общинска охрана” минават от там и глобяват водачите, въпреки обърнатия знак, който не се вижда.

Живущите недоумяват дали знакът е оставен по този начин умишлено, за да може шофьорите да се заблуждават и съответно да бъдат глобявани или наистина вече месеци наред обърнатият знак не бива забелязан от никого. 

„Малко по-надолу, на следващата отсечка на ул. „Средец” в посока ул. „Оборище” движението е еднопосочно. Там фишове се лепят от лявата страна. Ние, живущите на ул. „Драгота”, както и на прилежащата отсечка на ул. „Средец”, реално оставаме без абсолютно никакви паркоместа. Къде да си паркираме колите? Как се живее така?”, питат пловдивчани, които настояват да бъде намерено решение на проблема.

Те добавиха, че на ул. „Драгота” има около девет паркоместа на улицата, от които две са продадени на аптека. Остават 6-7 места за свободно паркиране. Така живущите пак остават без места за паркиране.

„Искаме зам.-кметът по Обществен ред и сигурност г-н Йордан Ставрев да ни посочи къде да си паркираме колите и ние ще го направим. Строят се кооперации с по 15 апартамента. Всяко семейство притежава по 2 коли, т.е. с всяка нова кооперация идват 30 коли. Някои кооперации разполагат с малки подземни гаражи, които естествено не могат да поберат всички коли на живущите. Освен това на улицата паркират и външни хора, които не са живущи от района. По този начин ние, оставаме без никаква възможност за паркиране”, споделят те.

Жителите на район „Северен” заявяват, че не са съгласни ежедневно да изплащат глоби от 20 лева, а предпочитат районът да се направи Синя зона, за да се снабдят с абонамент и по този начин евентуално да имат някаква възможност да паркират в района, в който живеят.

Знак, намиращ се в началото на ул. "Средец" от южната страна:

Знак, намиращ се на ул. "Средец" от северната страна: