Голямата ВиК авария в Пловдив, която остави голяма част от града без вода, вече е отстранена. На първо време тя беше овладяна по странен начин - с дървен материал и отвертка. На следващ етап пробойната във въздуховод бе заварена. Водоподаването е възстановено. 

Добра новина! Голямата авария на ВиК в Пловдив е напълно отстраненаНе се очакват повече проблеми с водоподаването

Продължава отстраняването на голямата ВиК авария в Пловдив, без вода по високите етажиНай-вероятно и утре ще продължи работата на екипите

50-годишният Йовчо Аланджийски хвана кръста от водите на река Марица на Богоявление. Мъжът сподели, че скача за кръста вече над 30 години, като тази година го хваща за шести път. 

50-годишният Йовчо хвана кръста на Богоявление в ПловдивОт трийсет години скачам и за шести път го хващам, заяви мъжът

Пловдивчани почетоха 175-годишнината от рождението на Христо Ботев с тържествена церемония пред паметника му в Цар-Симеоновата градина. Слово за поета и революционер директорът на БНТ-Пловдив журналистът Десислава Шиманова.

 

Съдът реши да остави на държавата още един мюсюлмански храм, при който Мюсюлманско изповедание – София претендираше за собственост. Пловдивският апелативен съд потвърди решение на Старозагорския окръжен съд, с което е отказва да върне правата за собственост над „Ески джамия“.

Пловдивския съд с втори удар по Главното мюфтийство, остави на държавата Ески джамияХрамът е паметник на културата от национално значение и функционира като музей на религиите

Десетки къщи за милионери се продават в Пловдив. Имоти, които са стандарт за американците - с двор, гараж, басейн, в града под тепетата се търгуват за цени от над 500 000 евро. При 1502 лева средната брутна месечна заплата в областта през третото тримесечие на 2022 година, такива цени звучат повече от невероятно.

Къщите за милионери в Пловдив: От 500 000 до 1,3 милиона евро за дом

Ремонтите по двата приоритетни обекта на Общна Пловдив за 2023 година – „Голямоконарско шосе” и „Рогошко шосе” едва ли ще започнат по-рано от лятото. Въпреки надеждите на градските власти за старт на ремонтните дейности в началото на годината,  жалби в КЗК ще отложат първата копка с месеци.

Удар и по ремонта на Рогошко шосе! Строителят на ул. „Даме Груев” вкара поръчката в КЗК„Парсек груп” обжалва и избора на „ИСА – 2000” за шосето

Временна организация по безопасност на движението се въвежда по част от бул. „Дунав“ заради строително-монтажни работи по изпълнението на големия воден  проект на Пловдив. Северното пътно платно в отсечката между улиците „Васил Левски“ и „Победа“ се затваря  за периода от  9 януари до 3 юни, информират от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“.

Затварят част от булевард в Кършияка заради водния проектТова ще се случи от 9 януари

18 полета на седмица изпълнява в момента летище Пловдив. Новата 2023 година аеропортът посрещна освен с редовните полети на авиокомпаниите Ryanair и Wizz до и от Великобритания и Германия, също и с чартъри на Jet2 от Белфаст и на SunExpress и Freebird до Анталия. Зимната чартърна програма е в разгара си.

18 полета на седмица изпълнява летище Пловдив

Председателят на Общинският съвет в Пловдив Александър Държиков свика извънредна сесия на 9 януари 2023 г. На нея, ако бъде събран кворум,  ще бъде гласувано предложение за изменение на решение, с което представителят на община Пловдив в общото събрание на акционерите на "Пълдин Туринвест" се упълномощава да гласува по проекторешенията на извънредното общо събрание на акционерите на същата дата. 

Свикват втора извънредна сесия за Панаира

Няколко ареста са извършени в Пловдив, заради притежание на наркотици. След спецакция на криминалисти от Второ РУ в Пловдив, в полицейския арест са задържани трима младежи на 23, 24 и 25 години. При претърсвания на адресите им общо са открити и иззети над 112 грама марихуана. Образувани са бързи производства. С постановление на наблюдаващ окръжен прокурор пловдивчаните са приведени в ареста за срок до 72 часа. Вижте и останалите случаи:

Арести заради наркотици в Пловдив, шестима преспаха зад решеткитеЕдиният от тях е криминално проявен и осъждан

Поредица от кражби на катализатори са регистрирани през последните месеци в Пловдив. За дръзките посегателства, до медията ни постъпиха множество сигнали от пострадали шофьори, а от МВР съобщиха, че все още няма задържани лица, като случаите се разследват.

Бум на кражби на катализатори в Пловдив, все още няма задържаниЦената на екологичното устройство може да надвиши 1000 лева

Локомотив стартира подготовка за втория полусезон от елита с група от 25 играчи, а исканите от ЦСКА 1948 футболисти Райън Бидунга, Бирсент Карагарен и Матеус Силва започнаха подготовка с тима. Отсъстваха вратарят Динко Хоркаш и Пиер Зебли. За Хоркаш се очаква да подпише договор до края на седмицата с френския Лориен. 

Двете сигурни нови попълнения Джовани Трупе и Ерик Сорга започнаха подготовка със "смърфовете".

Локо стартира подготовка с 25 играчи, исканите от ЦСКА 1948 започнаха с отбораОтсъстваха само Динко Хоркаш и Пиери Зебли

Възрастен човек бе откаран в болница след сериозната катастрофа на бул. „Васил Левски“ в посока моста на Ален мак.

Мъжът е шофирал синьото пежо в посока Пловдив и правил обратен завой, когато в отсрещното платно се задава мерцедес, шофиран от младеж, който удря пежото, завърта се и се забива в светофарната уредба, която е повредена.

Мъж е откаран в болница след катастрофата на Карловско шосеНа място има два полицейски екипа