Общинският съвет не прие решението за отпускането на 6 млн. лева за доизграждането на стадион „Христо Ботев”. От тези средства 5 млн. лева са предвидени за тази година и 1 млн. лева за 2024. Предложението дойде ден, след като от община Пловдив обявиха, че са постигнали договорка с фирмата изпълнител ПИМК за сключването на анекс и превеждането на аванс по него.

Изненадващо за повечето общински съветници, предложението дойде от „Кауза Пловдив”  на една от точките на зам.-кмета Георги Титюков , тя бе за приемането на отчета и план-сметката за младежки дейности.

Едурад Сарафян изчете предложение, с което се осигуряват средствата от 6 млн. лева по договора с ПИМК, като те да бъдат за сметка на спестени средства от други проекти на общината и от бюджета за отчуждаване на имоти.

Няколко съветници, обаче  се възроптаха срещу начина по който се предлага осигуряването на допълнителните средства. Слави Георгиев, Тодор Стоилов и Владимир Славенски запитаха защо тази точка се предлага по този начин, като се чете на микрофон, а не се направи конкретно предложение, което да мине през комисиите и тогава да се гласува.

Поради тази причина и точката не събра необходимия брой гласове, като „за” гласуваха единствено от „Кауза Пловдив”, „Съюз за Пловдив” и ЗС „Александър Стамболийски”, а останалите формации се въздържаха и гласуваха „против”.

Собственикът на фирмата Илиян Филипово нееднократно е заявявал, че ако не бъде подписан анексът с осигурен аванс, той няма да продължи дейностите по етап 2 на Колежа, който включва пълното му завършване.

Очаквайте подробности!

Разногласия в екипа на Зико за Колежа, среща с клуба и строителя гаси пожараПламен Райчев е на мнение, че трябва да се изплати аванса, Величко Родопски – против

Колежа получи първия си финал, Бойко Борисов може да играе срещу БотевФиналът на ветераните ще се играе следващият вторник