Ще изникне ли жилищен комплекс върху емблематичната баня „Русалка” в Кючука? Този въпрос зададохме от TrafficNews преди година, когато собственикът на банята и съседните терени промени статута им от Община Пловдив.  

Ще изникне ли жилищен комплекс върху емблематичната баня Русалка в Кючука?Президентът на Спартак Пловдив Динко Миленчев промени статута на един от терените, държи и бившата баня

На предстоящата сесия на Общинския съвет ще се гледа решението за продаването на парцела под бившата  баня „Русалка” по чл. 35 от Закона за общинската собственост. Той гласи, че собственици на сгради върху терени общинска собственост, могат да придобият земята без търг. Самата баня е в активите на фирмата  „Макао” ООД със собственик хазартният бос и президент на Спартак Пловдив Динко Миленчев.

Той е подал заявление за закупуването на имота, а независим оценител е изготвил оценка за него. Целият терен под бившата баня е от 1,8 дка, като тя заема 700 кв.м от него. Оценката обаче изглежда повече от ниска, на фона на другите сделки,които прави Община Пловдив. Тя е в размер на 205 000 лева, като е изготвена от оценителя Надка Цингарова – бивш служител на Община Пловдив.

За справка имот  от 231 кв.мвъв вътрешните улички на Кючук Париж – на ул. „Горни Броди” бе продаден на търг за 465 хил. лева. Разбира се, с условието, че там тежести, като сгради върху него – няма.

Лудостта на пазара: Общината продаде за 465 000 лева имот в Кючука от 231 кв.мТъргът за парцела на ул. „Горни Броди” стартира от 239 000 лева .

Освен този имот, Динко Миленчев вече е придобил и съседните, които са последните незастроени „петна” по бул. „Никола Вапцаров”. Ако бъдат окрупнени то цялата зона става от 4000 кв.м.  Със сменения ПУП на зоната я позволява до 24 метра височина, застрояване до 50%, кинт 3,5, озеленяване 40% и осигурено на 100% паркиране. В бъдещето това ще позволява около 14 000 РЗП или близо 200 апартамента с търговски площи под нея.  Самата баня, която е в окаяно състояние, вероятно ще бъде съборена.