Втори ден жителите на блок в квартал Кючук Париж са без вода и нямат представа какъв е проблемът. Водоснабдяването  на улица „Трeти март” №2 и съседните му входове, е спряло вчера сутринта и така до днес от чешмите не пада капка. На теория всичко би могло да се обясни със стандартна авария,  чието отстраняване е отнело по-дълго време, но казусът не свършва дотук. Живущите в сградата дори не са успели да се свържат с ВиК, за да подадат сигнал за безводието, а камоли да разберат какъв е проблемът и кога ще бъде отстранен.

В сайта на ВиК липсва информация да има такава авария нито за днес, нито в рамките на вчерашния ден, а адресът е далеч от двата големи ремонта, които се извършват в квартала – пробивът по гарата и разширяването на улица „Даме Груев”, за да имат и те нещо общо. Съобщение за планов ремонт също липсва.

„Хората гадаят дали ще могат да ползват услугата, която заплащат. Когато правим опит за връзка с ВиК, отговорът, разбира се е "в момента не можем да се свържем с Вас" или обичайният сигнал свободно без отговор.  В социалните мрежи жителите на квартала коментират вече не кой няма вода, а кой всъщност има лукса от чешмата му да потече нещо повече от 5 капки.  Чудя се как е възможно да съществува такъв непрофесионализъм или по-скоро непукизъм, а жителите на квартала просто се чудят ще има ли скоро вода?”, възмущава се пловдивчанка, която живее в сградата.

Припомняме, че това е вторият сигнал, който подаваме днес за проблем с връзка с ВиК-Пловдив. Като по-рано друга пловдивчанка съобщи за неуспешните си опити да се свърже с дружеството и да съобщи за ВиК аварията на булевард „Васил Априлов”, като в този случай бе наводнено пътното платно, което създава и предпоставка за инциденти.

От TrafficNews.bg също се опитахме да се свържем с ВиК оператор на посочения телефон в сайта на дружеството, но и двата опита за това не завършиха с разговор, а само с изчакване.

Булевард „Васил Априлов” стана река заради спукана тръбаОстава ми само да си взема лодка, възмущава се пловдивчанка