Авария наводни част от булевард „Васил Априлов” в Пловдив. Тръба се е спукала в участъка пред заведение „Baci” до кръстовишето с "Шести септември", сигнализира читателка на TrafficNews.bg. Наводнени са и двете платна на булеварда, но по-голямо количество вода има в западната част. 

Движението в района е затруднено, като от МВР съобщават, че автомобилите в посока Централна гара се пропускат в една лента.

Очевидци разказват, че водата е бликала като гейзер и участъкът се е наводнил за минути.

Възмущение у нашата читателка поражда и фактът, че не е успяла да се свърже с ВиК, за да подаде сигнал за проблема.

„Направих два опита по 10 минути да се свържа с ВиК, но бяха неуспешни. Как може в 21 век да нямаме връзка с аварийните служби? Питам се на 112 ли трябва да се обадя, за да подам въпросния сигнал. Не може в почивните дни да нямаш връзка с ВиК. Водата прелива в двете платна, а си е и предпоставка за ПТП. Остава ми само да си извадя лодката и да спортувам”, коментира пловдивчанката.

Ние също се опитахме да се свържем на посочения телефон за граждани на ВиК, но опитът беше неуспешен, като изчакването на линията също отне десетина минути.

Проверка в сайта показва, че има ВиК авария на бул. "Васил Априлов" №91, но не се посочва кога ще бъде отстранена, но в момента се работи по нея. Междувременно е спряно и водоподаването на домакинствата в района.

*Обновена в 14.40: На място има два екипа на ВиК, като в момента улицата е разкопана.