Строителите на пътя Пловдив – Асеновград  работят ударно и през съботния ден, видя репортер на  Обектът, който бе започнат преди седмица, бе обявен като основен приоритет от премиера Бойко Борисов. Той бе на инспекция на пътя преди дни, като бе категоричен, че той трябва да бъде направен час по-скоро.

 На места, където има строителна техника, е въведено ограничение от 50 км/час.

Очаква се до края годината пътните платна част да бъде завършена, а след това да се престъпи и към взелите и локалните платна.

В момента се прави и препроектиране на пътя, тъй като редица неща не са били заложени в първоначалния проект за ремонта на Пловдив-Асеновград, не влизат и в обществената поръчка, по която се работи сега. Заради това ще бъде направена нова обществена поръчка специално за тях. „Проектираме локалите плюс възлите, за летището задължително да се направи. За 2 месеца проектираме. Ако трябва нещо, ще се додаде”, заяви Борисов в Пловдив. 

Ремонтът трябва да приключи до 2019 година.

Припомняме, че софийската фирма „Иса 2000”, собственост на Юлиян Инджов,строи пътя Пловдив –Асеновград.

10-километровата отсечка ще се удвои от изхода на Пловдив до табелата на Асеновград. Освен чисто нов път, ремонтът предвижда изграждане на две кръгови кръстовища на разклоните за Крумово и Куклен. Проектът включва и подлез с височина 4,7 м до Долни Воден, през който да минава по-едрогабаритна техника. На разклона за Горни Воден пък трябва да се изгради двуетажно съоръжение.

В момента натоварването е изключително голямо, като по пътя минават над 23 000 коли за денонощие. Трасето се ползва от пътуващите към областите Кърджали, Смолян и Хасково. Свързва Пловдив с Асеновград, но прави и основните връзки с летището, с Бачковския манастир и с курорта Пампорово. От него се пътува и към предприятията в промишлената зона около Куклен.