Проверката, извършена от министрите от служебния кабинет, е открила нарушения и в Агенция "Пътна инфраструктура". Става дума за обществените поръчки за поддържане на магистралите "Хемус" и "Тракия".

Нарушение е открито в поръчката за поддържане на участък от автомагистрала "Хемус", включващ поддържането на осветлението на няколко тунела. Между тях е и вече печално известния "Ечемишка", където лампа се стовари върху автомобил и уби жена.

Оказва се обаче, че нарушение има и при избора на фирма за поддържане на автомагистрала "Тракия", включваща поддържането на осветлението на тунела "Троянови врата". Процедурата се е провела през 2015 г.

Нарушенията бяха обявени днес на пресконференция, на която Огнян Герджиков представи резултатите от доклада на неговите министри. Подробностите и за тези случаи ще станат ясни в понеделник, когато ще бъде публикуван целия доклад.

Поради зачестилите спекулации за освобождаването на областни управители искам да подчертая, че то е извършено изцяло в рамките на закона с решение на Министерския съвет. Политическата коректност изискваше те да подадат оставки, а МС да реши кои да останят. Имало е един случай - областния управител от Перник е искал отпуска по време на предизборния период при положение, че ОУ имат сериозни задачи при осигуряване на изборния процес.