Новата концесия за летище Пловдив вероятно ще стартира през 2020 година, а през цялата 2019 година ще се подготвят процедурите, като ще се очаква и решението на съда за перона. Това обясни новият председател на Борда на директорите Стефан Дедев пред TrafficNews.bg. Очаква се скоро ръководството на летището да разпространи факти относно случая с перона, който бе присъден на частната компания от Окръжния съд под тепетата. Все още няма дата за последната инстанция по делото във ВКС.

Дейността на летището заради делото не е засегната към момента. Причината е, че въпреки решението на двете съдебни инстанции, летището все още се стопанисва от „Летище Пловдив” ЕАД, което е изцяло държавна собственост. Така ще остане до становището на ВКС, която ако потвърди решението на окръжните и апелативните магистрати, терените ще отидат в частната компания  „Летище Пловдив” АД.

Припомняме, че съдебната сага между държавата и компанията е още от 2015 година. Тогава летището спира да плаща наема от 20 000 лева на месец за ползване на перона и другите сгради, собственост на дружеството.

Как перонът на летището се оказа в частни ръце? Вижте в линковете:

Летище Пловдив остава без перон? Присъдиха на частната фирма и новата част от пистатаСитуацията с аеропорта става все по-тежка след решение съда, може да последват дела за милиони

Рокади на Летище Пловдив! Активист на ГЕРБ стана директор, бивш депутат оглави Борда на аеропортаСпас Шуманов е новият изпълнителен директор, Христо Щерионов заема друг пост