Oбществена поръчка за 2,7 млн. лева с ДДС пусна Община Пловдив за ремонта на ул. „Владая” и направата на новата й връзка с бул. „Марица – Юг” по  плана на Многофункционална зона „Изток".  Проектът е свързан с реализацията на новата база на световната „БТЛ Индъстрийз", която ще струва над 20 млн. лева, а дружеството е със сертификат клас „А”.  Новата база ще върху бившия завод "Пулпудева", като там ще работят над 200 души.

Заради инвестицията Министерския съвет отпусна 1 млн. лева за изграждането на пътя, останалите 1,7 млн. лева ще бъдат от бюджета на Община Пловдив.  Новата пътна инфраструктура ще спомогне и за цялостното развитие на източната индустриална зона.

Взрив в Пловдив! Коминът на бившата фабрика „Пулпудева" рухнаСтоманобетонното съоръжение бе с височина от около 60 метра

Поръчката включва разваляне на стара паважна и тротоарна настилка, изграждане на пътна конструкция и изграждане на кръгово кръстовище. То ще бъде точно преди разделянето на ул. „Владая” с ул. „Правда”, също така изграждането на новата връзка с бул. „Марица – Юг”.

В поръчката е заложено още велоалея, бордюри, тротоари, поставяне на вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка и достъпна среда за хора с увреждания.

Също така изграждане  на водопроводна и канализационна мрежа, които включват магистрален и хранителен водопровод от полиетиленови тръби и два канализационни клона. Изграждане на тръбна канална мрежа и кабелни шахти. Ново улично осветление с подмяна на стълбове. Изграждане на светофарни уредби.

Подписаха договора за път за 1 млн. лева в Пловдив за нов завод за 20 млн. леваОткриват нови 200 работни места в международната компания в Източната индустриална зона

Държавата финансира инфраструктура за 1 млн. край ПловдивПричината - сертифициран проект за изграждане на нова производствена база