Община Пловдив ще издаде строителното разрешение за пробива под Централна гара, това обяви кметът Здравко Димитров.Това се случва седмица, след като от Министерството на регионалното развитие и благоустройство отказа да издаде разрешение за строителството на съоръжението и прехвърли топката към градската администрация.

От НКЖИ са входирали искането в Общината, а тя е получила разрешение от МРРБ за издаването му. Кметът обясни, че скоро ще се даде пресконференция с НКЖИ, на която ще бъдат разкрити всички детайли около предстоящите дейности.

Проектът трябва да приключи до края на 2023 година, а изпълнител в „Трейс холд груп”. Фирмата в момента подготвя строителната си площадка и очаква зелената светлина. В дейностите и демонтажът на Бетонния мост, както и преместването на главен ВиК колектор, които ще затруднят значително движението.

Бъркотия с пробива под Гарата! МРРБ отказа строително разрешение, прехвърли топката към Община ПловдивОт градската администрация чакат становището на министерството преди да коментират

Още един проблем пред пробива под гарата, концесионерът иска споразумение или съди държаватаНКЖИ се очаква да внесе проектa в Община Пловдив за строително разрешение, не е ясно дали ще му се даде