„Какво да кажа, радвам се и плача, защото 4 месеца ни беше много тежко. Не може да върнем Митко обаче, но се радвам, че Рангел вече е заловен. През това време ние плачехме и се молихме той да бъде намерен. Надяваме се да признае всичко, аз не мисля, че ще поеме вината на някой друг. Мисля, че Рангел ще си разкаже всичко, за това какво се е случило и за онези, които са замесени в убийството на Димитър”.  Изключително емоционална, това каза Атанаска Бакалова пред сградата на прокуратурата днес, след като брифинга в  пловдивската прокуратура свърши. 

Майката на Митко добави, че преди брифинга е била приета в Окръжна прокуратура и са й обяснили, че Рангел е бил заловен тази сутрин.  

Показаха ми негова снимка, доста е напълнял, явно доста добре е гледан, а  кой му е помагал следва да разберем. Няма как човек сам от Германия да стигне до Дания и то без пари в джоба си. Делото на близнаците е на 1-ви декември- петък, ние ще бъдем там , искаме да чуем как се задвижват нещата. След разпита на Рангел може да се промени и обвинението на близнаците, но това дело в петък не трябва да тръгва”, заяви Бакалова.

Жената добави, че те са съучастници в убийството. Тя е категорична , че не може да им се вярва на показанията защото всеки път са различни. „Те самите бяха объркани  колко души са копали. Накрая на третия разпит прехвърлят вината на Рангел, че сам бил копал. На първи разпит- тримата, на втори- Борислав и Рангел, а на трети -само Рангел”, завърши Атанаска.

През сълзи жената благодари на всички, които са се включили в издирването на заподозрения убиец на Митко, както и на медиите, които са отразявали всичко по темата.

Рангел Бизюрев е следен в доста държави преди ареста, не се е укривал самПредполага се, че е използвал фалшиви документи за самоличност

Задържаха издирвания за убийството на Димитър Малинов от Цалапица

Илинден за Митко: Хронологията на едно жестоко убийство ВИДЕОРазследване 1-ва част

Укриватели или съучастници? Хронологията на едно жестоко убийство (II част)Нови кадри, изчистени с помощта на експерти, както и ключов свидетел