Издирваният за убийството на Димитър Малинов от Цалапица Рангел Бизюрев е бил задържан в Дания. След като напусна България след убийството на Малинов, той се укриваше няколко месеца.

 Още в начлото на разследването на Тина Ивайлова и glasnews.bg се спомена, че Рангел е имал приятел, който живее в Дания и е бил на при него на гости още миналата година. 

Припомняме, че Димитър Малинов беше открит мъртъв на 27 юли след едноседмично издирване. Полицаите намериха трупа часове след разпита на близнаците Борислав и Валентин Динкови, които получиха най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража”. За убиец е сочен именно 30-годишният Рангел Бизюрев, който на 24-и е излетял за Германия. Според прокуратурата Динкови му помогнали, като са осигурили кола за превоз на тялото и инструменти, с които е изкопана дупката. После са прикрили всичко със строителни отпадъци.

Всички близки на убитото момче смятат, че Валентин и Борислав Динкови не са просто укриватели, както е записано в обвинението и трябва да получат максимални присъди за това, което са извършили.  

Делото срещу двамата братя отново е насрочено за 1.12.2023 година- петък, като тогава се очаква да бъде разгледано разпоредителното заседание, след като на предходното такова обвинението бе върнато на прокуратурата, заради противоречивите им показания.

Илинден за Митко: Хронологията на едно жестоко убийство ВИДЕОРазследване 1-ва част

Към момента не е ясно как точно е задържан. Днес се очаква да бъде проведен брифинг на Окръжна прокуратура-Пловдив във връзка с ареста, научи TrafficNews. 

Очаквайте подробности!

30-годишният Рангел е издирваният за убийството на Димитър Малинов в ЦалапицаМъжът е напуснал България с предварително платен билет