Цената на имота на ул. „Напредък” пред КАТ в Пловдив за отдаване под наем бе увеличена със 77 стъпки на търга, организиран в район „Северен” и достигна 14 668 лева месечна цена.  Парцелът, който е с големина от 2810 кв.м, от години е превърнат в сметище, като там ежедневно стават огромни пожари, които обгазяват целия град.

Въпреки опитите на градските власти да дадат имота под наем и частник да се грижи за него, те отново са се провалили. Причината е лудо надаване между фирмите, заради което цената е стигнала нереалистична стойност  и фирмата се е отказала.

Четири фирми са купили документация за участието в търга за сметището – „Глобатранс Експрес”, „Мистрал метал”,  „Христов Комерс” и „ПМ Груп 2022”. При начална цена от 1686 лева месечен наем, тя е била вдигната 77 пъти и е стигнала до огромната сума от 14 668 лева при стъпка от 168,60 лв.  За победител е бил определен „Мистрал метал”. Управителят на дружеството  Красимир Бончев обаче не се е явил на поканата на районната администрация да сключи договор.Поради това търгът е бил прекратен, а депозитът на фирмата от 2000 лева задържан.

„Няма смисъл да продължаваме тази процедура, тъй като сумата е нереалистична. Поради това наредих да се прекрати търга и да започнем нова процедура. Ще решим как да проведем новия търг”, заяви кметът на района Стоян Алексиев. Той обясни, че през последния месец на мястото има патрулка 24/7 и през този период не е имало палежи и изхвърляне на боклуци.

„След разговори с Трето РУ и Общинска полиция контролът се затегна там. Не знам обаче дали полицията има постоянна възможност да разполага патрул на мястото. Аз живея също в близост и пушекът обгазява и моя дом. Решението е там да се сложи и видеонаблюдение”, каза Алексиев.

Сметището, обгазяващо ежедневно Пловдив, става паркинг или автосалон – пуснаха търг за имотаНачалната цена на терена от 2,8 дка на ул. „Напредък” е 1686 лева

Пловдив отново бива обгазен! Сметището в Шекер махала гори за пореден път

Трябва ли да има пожарникари на пост в Шекера? Сметището пред КАТ отново гори