Едно от най-големите сметища, които горят през ден и обгазяват  Пловдив, ще  бъде взето от частник, който може да го направи паркинг или  автосалон.  Община Пловдив пусна процедурата за търг за имота от 2,8 дка на ул. „Напредък”, който е срещу паркинга на КАТ.

От началото на годината там са станали поне 50 пожара, а след разчистване на сметището, до дни то отново се пълни, макар да е на метри от Пътна полиция.

Търгът ще се проведе на 10 ноември в кметството на район „Северен”, като началната му цена е 1686 лева, а стъпката за наддаване 10%. Победителят в търга ще го вземе за поне 5 години. 

Това е втора процедура за терена. Преди година от район „Северен” бяха провели търг, като софийска фирма взе терена срещу 2500 лева, за да направи автосалон. В последствие се оказа, че  имотът е бил разделен на части и от 7,6 дка, мястото за паркинг/автосалон е останало 2,8 дка, а другите са за улична регулация. 

Последва и ново решение за търга в Общинския съвет,  който  прие параметрите по него.

Софийска фирма взе паркинга пред КАТ в Пловдив за 2500 лв. на месец, прозрачен ли е бил търгът?Пловдивчанин сигнализира, че търгът е бил прикрит, районният кмет смята, че всичко е законно