Комисията за защита на конкуренцията отмени решението  на Община Пловдив за избора на фирма за новия социален център в квартал Столипиново. Причината е, че комисията не е спазила процедурите в Закона за обществените поръчки, когато има непълноти или грешки  в документацията на оферта, подадена от участник.

Както TrafficNews писа във втората обществена поръчка на първо място бе класирана пловдивската фирма „Експрес – Д”, която държи училищни столове . Тя е подала оферта от 14,40 лева на порция с ДДС. На второ място е сливенската ”Кей Ен Ви” с предложение от 14,88 лева. 

Припомняме, че първата поръчка бе пусната с директно договаряне към три фирми, свързани с партията на зам.-кмета Георги  Титюков. Поръчката за доставка на 15 000 порции топъл обяд по европейски проект. Компаниите предложиха сходни цени, а за победител бе избрана компанията на Свилена Русева – „ Таксидо Ентъртеймънт" с 19,50 с ДДС на порция. След разкритията на медията ни,  фирмата се отказа от поръчката за близо 300 000  лева с ДДС, а ръководителят на проекта и възложител  Недка Василева – Петрова я прекрати.

Обяд от 20 лв. порцията ще ядат в Столипиново, Титюков кани съпартийци за оферти по европроектПет пъти по-скъп ще е „топлият обяд” в новия ромски център от другата социална услуга на Общината

След разкрития на TrafficNews: Съпартийци на Титюков се отказаха от обяда за 20 лв. в СтолипиновоПуснаха нова поръчка за новия социален център, отново обаче пълна с грешки

Втората поръчка бе на конкурсен принцип, като се явиха 6 фирми, като  стойността бе намалена, както и продължителността на проекта. Поръчката бе за 210 хиляди лева, а продължителността за 10 месеца.  

Една от тях – „Парти фууд” АД бе отстранена, а тя атакува акта на комисията в КЗК. Офертата на фирмата в била в размер на 12,87 стотинки с ДДС, което я прави по-ниска от тази на победителя в процедурата.

От КЗК са отменили решение на комисията заради отстраняването на фирмата.  Комисията към Община Пловдив е взела решение, че фирмата не може да продължи участието си, тъй като според устава на дружеството за сделки над 50 000 лева се представлява от двамата собственици – Веселин Чолаков и „Булсар – Груп” с представител Събимир Стоянов.

В случая офертата на „Парти  фууд” АД е  била подадена само от Чолаков и комисията е отстранила фирмата. КЗК обаче отменя това решение, тъй  като според ЗОП при установяването на такива нарушения, трябва да се даде срок на фирмата да отстрани грешките или пропуските си.  Такъв обаче не е даден и фирмата е била директно отстранена. Поради и това КЗК постановяват, че трябва отново да се прегледат предложенията на фирмите, както и да се даде срок за отстраняването на нередностите.

Топлият обяд в центъра в Столипиново „падна” до 14 лева, съпартийците на Титюков – последниФирма, предложила 5 лева на порция е била отстранена от комисията