Провали се обществената поръчка за приготвянето на 15 000 порции топъл обяд по близо 20 лева за новия социален център в квартал Столипиново. След разкритията на TrafficNews  за фирмите, участвали в процедурата и връзките им със зам.-кмета по социални дейности Георги Титюков, спечелилата компания се е отказала.

С решение от 21 март поръчката е прекратена от възложителя Недка Василева – Петрова,  която е назначена като директор на „Комплекс за социални услуги за деца и семейства – Пловдив“ в ресора на Георги Титюков.

Мотивът е, че спечелилата фирма „ Таксидо Ентъртеймънт"  с управител Свилена Русева, е депозирала отказ за сключването на договор през системата на ЦАИС.  След това нито една от другите две фирми, поканени на договарянето, не е обжалвала решението за прекратяване. Те също са свързани през партията „Кауза Пловдив”.

Храната трябваше да се доставя за 50 лица в рамките на 15 месеца в новия център на улица „Калина” за уязвими лица, чиято цена за строителството е  900 000 лева.

Стартираха строителството на ромски център в Столипиново – цената му 2000 лв./кв.мПроектът се финансира по европейска програма, фондация „Рома” сред партньорите

Свилена Русева бе кандидат за общински съветник от „Кауза Пловдив” на последните местни  избори. В момента тя държи и най-големия договор за „Топъл обяд” в Община Пловдив за 5,6 млн. лева.  Фирмата предоставя храна за услугата в районите „Тракия”, „Източен” и „Западен”, а освен това е спечелила още 4 обществени поръчки.

Въпросният договор за трите района за топъл обяд е за срок от 4 години, като единичната цена е от 3,40 лева на храноден  без ДДС. През март 2022 година се прави индексация на договора  с 20 стотинки и така порцията за всеки един нуждаещ се става 3,60 лева без ДДС или 4,32 лева с налога. 

Офертата по прекратената поръчка бе 19,5 лв. на порция с ДДС, като тя включва:  супа и основно от 350  грама(мин. 100 грама месо или 200 гр. риба, ако е месно), десерт 150 грама, както плод и две филийки хляб.  Разликата от 5 пъти в цената е заради 200 грама от ястията, 4 плода и десерта седмично. 

Обяд от 20 лв. порцията ще ядат в Столипиново, Титюков кани съпартийци за оферти по европроектПет пъти по-скъп ще е „топлият обяд” в новия ромски център от другата социална услуга на Общината

След прекратяването на поръчката от Община Пловдив са пуснали нова, но за по-малка сума и месеци за изхранване.  Другата разлика е, че вместо директно договаряне, този път поръчката е отворена за участие към всички фирми.

Проблемите с провеждането на обществените поръчки в ресора на Георги Титюков обаче личат и тук. Оказва се, че има разминаване в документите относно продължителността на договора и порциите обяд. На места в документите е записано, че проектът продължава 15 месеца и са необходими 15 000 порции, а на друго, че периодът е 10 месеца, а приготвените блюда – 10 500.

Имало е дори запитване от потенциален участник, който е изразил недоумение кой от двата срока е верен. Възложителят му е отговорил, че срокът е 10 месеца, а порциите са 10 500.  Очаква се и документите да бъдат преведени в ред. Това обаче е поредната грешна процедура, свързана с Георги Титюков. На други две, този път като възложител за спортните зали в Смирненски и реставрацията на къща „Ламартин” имаше съществени пропуски. Втората процедура дори бе прекратена, а поръчката ще бъде взета от Титюков.

Офертите за процедурата по топъл обяд ще се приемат до 21 април. Прогнозната стойност на поръчката е 210 000 лева с ДДС,  което при 10 500 порции прави сумата от 20 лева на храноден.  С други думи и прогнозната цена на новата поръчка е дори по-скъпа от старата, където сумата бе 19,5 лева с ДДС.

Зико взима поръчка за 1,5 млн. лева от Титюков след разкрития на TrafficNewsОбявяват нова поръчка за реставарацията на „Ламартин”, но с друг възложител

Нов гаф в поръчка на Титюков! Фирма от село Козарка взима 1,5 млн. лева за бижуто на Стария градСпечелилото обединение за къща „Ламартин” няма правоспособност да я ремонтира, вече има жалба в КЗК

Как 60 + 40 е равно на 90 в обществена поръчка за 7 млн. лева според Община Пловдив?Строителят на „Даме Груев” бе избран в поръчката за новите спортни зали, но грешка я поставя под въпрос