Топлият обяд  в новия социален център в квартал Столипиново ще струва по 14,40 лева на порция. Това е с близо  27% по-малко от първата поръчка, на която бе избрана фирма на кандидат за общински съветник от „Кауза Пловдив”.

Както TrafficNews писа три фирми , свързани с партията на зам.-кмета Георги  Титюков, бяха поканени  на директно  договаряне за доставка на 15 000 порции топъл обяд по европейски проект. Компаниите предложиха сходни цени, а за победител бе избрана компанията на Свилена Русева – „ Таксидо Ентъртеймънт" с 19,50 с ДДС на порция.

След разкрития на TrafficNews: Съпартийци на Титюков се отказаха от обяда за 20 лв. в СтолипиновоПуснаха нова поръчка за новия социален център, отново обаче пълна с грешки

След разкритията на медията ни,  фирмата се отказа от поръчката за близо 300 000  лева с ДДС, а ръководителят на проекта и възложител  Недка Василева – Петрова я прекрати.

Новата поръчка бе пусната на конкурентен избор, като  в нея оферти  подадоха 6 фирми. „ Таксидо Ентъртеймънт" бе една от тях, която отново бе  дала цена от 19,5 лева с ДДС, въпреки че се  бе отказала от предишната процедура.  Това е била и най-високата оферта от 6-те.  

Най-ниска е била „Парти Фууд”  АД и е била в размер на 5 лева с ДДС. Комисията обаче я отстранила, тъй като  тя не е отговаряла на предварителните критерии.

На първо място е била класирана пловдивската фирма „Експрес – Д”, която държи училищни столове . Тя е подала оферта от 14,40 лева на порция с ДДС. На второ място е сливенската”Кей Ен Ви” с предложение от 14,88 лева.   Компанията на  Славена Русева е останала последна – четвърта заради високата цена.

Така, ако няма обжалване Община Пловдив може да сключи договор с „Експрес – Д”, която трябва да достави 10 500 порции за новия социален център.  Сумата, която ще  бъде усвоена пък е 151 200 лева вместо 210 000 лева, колкото е била прогнозната стойност на поръчката.

Всяка порция, трябва да има супа и основно от 350  грама(мин. 100 грама месо или 200 гр. риба, ако е месно), десерт 150 грама, както плод и две филийки хляб.

Обяд от 20 лв. порцията ще ядат в Столипиново, Титюков кани съпартийци за оферти по европроектПет пъти по-скъп ще е „топлият обяд” в новия ромски център от другата социална услуга на Общината

Стартираха строителството на ромски център в Столипиново – цената му 2000 лв./кв.мПроектът се финансира по европейска програма, фондация „Рома” сред партньорите