Обещанието на Община Пловдив да пуснат постарому движението на Водната палата и към този момент не е изпълнено.  На извънредната сесия за спорния пробив кметът Здравко Димитров разпореди на зам.-кмета Тодор Чонов по най-бързия начин да пусне старото движение, „за да видят хората задръстванията какви бяха там”.

Срокът бе понеделник, но вчера стана ясно, че пускането на кръговото се отлага за днес. По думите на шефа на ОКТ Георги Стоилов старото движение ще бъде пуснато след „сутрешния трафик”.  Въпреки че той мина – няма индикация то да бъде пуснато.

Нещо повече оградата все още се стои, а на обекта няма жива душа към този час.  За да бъде пуснато движението трябва нова организация на движението, както и съгласуване от КАТ.

Припомняме, че проектът бе спрян поне за 45 дни, като предстои обществено обсъждане и взимане на решение за окончателния вид на кръстовището на две нива.

Обещано - неизпълнено! Кръговото движение на Водната палата остава затворено и днесПредни дни обявиха, че движението ще бъде пуснато в понеделник