Кръговото движение на Водната палата остава затворено и днес. Преди дни зам.-кметът по строителство Пламен Райчев обяви, че в понеделник движението ще бъде отворено във всички посоки, но това не се случи, установи проверка на TrafficNews.

Миналата седмица, след близо 6-часова сесия стана ясно, че проектът спира за 45 дни, както и че ще се върне старото движение през този период, а обсъжданията и крайните решения ще се взимат напред във времето.

Райчев заяви, че зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов е поел ангажимент за възстановяването на движението. В самия обект няма кой знае какви строително-монтажни дейности, а асфалтовите настилки са здрави, каза Чонов.

Движението на пешеходци пък ще бъде ограничено там, където е работено, ще се махнат огражденията и ще бъде въведена нова организация на движението, която ще има всички възможни завои.

Свързахме се с директора на Общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ Георги Стоилов, който заяви, че движението ще бъде пуснато утре след сутрешния трафик.

До няколко седмици предстои обществено обсъждане на проекта за пробива на Водната палата. По думите на зам.-кметът след общественото обсъждане, ще бъде уважено общественото мнение - ще се реализира ли проекта на кръговото, или не. 

Райчев: Глас народен - глас Божи, ако хората не искат - ще спрем пробива на Водната палатаОтварят цялостно кръговото на Водната палата в понеделник

Снимки: