„Ще изпълним дейностите по булеварда до края на годината. Няма тежка подземна инфраструктура”.  Това заявиха от фирмата изпълнител „София асфалт” на първата копка булевард „Хаджи Димитър” на 9 септември.  Месец и половина по-късно от компанията продължават да се  „борят”  с подземната инфраструктура в цялото южно платно.

Все още има  ВиК дейности,  като не са завършени , както и не с положени всички гофрирани тръби.  Бордюрите вече са на терен, но така и не е започнало тяхното полагане. В същото време и от ЕВН са започнали да прекарват кабели, което допълнително може да забави проекта.   

Преди две седмици управителят на фирмата Иван Георгиев заяви, че е безкрайно спокоен за сроковете по проекта, които са 240 дни.  По думите му, ще му трябват по 100 дни за платно, за да завърши булеварда.

С тези темпове обаче  „краят на годината” няма как да бъде хванат като срок. В профила на купувача на Община Пловдив обаче е видно,  че крайният срок на договора е 31 декември 2023 година. С други думи проектът ще бъде готов до края на годината, но вероятно следващата.

Тапите по булеварда пък се  превърнаха в ежедневие. Двупосочното движение не само, че не облекчи движението, а и повече го затапи според живеещите в квартала.

Отговорът със софийския консорциум за обекта е 3,749 млн. лева, но според разчетите на Община Пловдив трябват допълнително 899 хил. лева. Точната сумата ще бъде определена, когато се подпише анексът.

Реконструкцията е от съоръжение „Коматевски пътен възел“ до ул. „Царевец“. В обхвата на поръчката влиза подмяната на досега съществуващата паважна настилка с асфалтова, подмяна на тротоарите, изграждане на джобове за контейнери за смет, поставяне на антипаркинг колчета, подмяна на тръбопровод, подмяна на канализация, изграждане навелоалея, подмяна на уличното осветление с LED , поставяне на вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка.

Ще се спазят ли сроковете за бул. "Хаджи Димитър"? Строителят: Безкрайно спокоен съмДо края на месеца трябва да асфалтират южното платно, но краен срок не бе даден от фирмата изпълнител