Община Карлово  избра фирмите, които ще възстановят уличната и обществена инфраструктура в населението места, пострадали от наводненията. Общата стойност на обществените поръчки е за над 10 млн. лева, като средствата са осигурени от държавния бюджет.

Припомняме, че хората от селата Богдан, Каравелово и Слатина неведнъж излязоха на протести заради забавянето на ремонтите. В крайна сметка от Община Карлово са избрали фирмите, като към момента няма и обжалване в КЗК. Това означава, че може да се сключат и договори с компаниите.

Най-голямата поръчка е за село Богдан, където ще се възстанови публичната инфраструктура на четири улици с над 6,5 млн. лева без ДДС. Тя е разделена на четири позиции, като предметът на всички е за строително-монтажни дейности за възстановяване на транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на настилките по уличната мрежа в село Богдан. Чрез тях трябва да се осигури необходимата безопасност на движение, добро отводняване и нормален достъп за пешеходците при нейната експлоатация, както и подобряване на достъпността до жилищната среда като цяло.

За реконструкция на улица „2-ра” в селото за 3,1 млн. лева е избрана карловската фирма  „Алтрам”.   За ул. „19-та” – „Стилстрой – М” за 1,5 млн. лева. За улиците „14-та” и „1-ва”  е „Аретестрой” с оферта от 1,8 млн. лева за двата обекта.  

В село  Слатина ще се реконструира улица „12-та” с 2,2 млн. лева, а фирмата е пловдивската „Пътинженеринг”. В село Каравелово ремонта на улица „Владимир Ленин” ще струва 1,2 млн. лева, а избраният изпълнител е „Алтрам”.

Изпълнител е избран и за проектирането на четири моста над реките – като то три от тях бяха разрушени от бедствието - на река  Стряма между Розино и Слатина;  на общински път до село Дъбене, над река Мъртвица, както и  на общински път между селата Московец и Богдан. Проектите и проучванията ще ги прави консорциум с водещ участник „Рутекс”, а сумата е за 270 000 лева.

Жители на наводнените карловски села излизат на протест заради неспазени обещанияТе твърдят, че се получава прехвърляне на отговорност между институциите относно решаването на проблемите