Фенклубовете на Локомотив и Ботев са готови да седнат на една маса, за да обсъдят как могат да спрат организираните прояви на агресия между феновете на двата отбора след случая с пребития 16-годишен баскетболист в Пловдив Румен Койчев.

Потърпевшият можеше да бъде на мястото на извършителите, а представянето на случая в медиите е изопачено, заяви в Дарик радио Велин Терзиев от Управителния съвет на сдружение „Бъдеще за Локомотив“ след като от фенклуба на отбора се протовопоставиха на изявленията на майката на пребития- журналистката Искра Койчева.

Божидар Божилов от фенклуба на Ботев, заяви, че феновете са на стадиона по време на мачовете, а въпросният случай е чиста хулиганска проява.

Специализирано звено за противодействие на футболното хулиганство работи към пловдивската полиция, заяви директорът на Областната дирекция на МВР Пламен Узунов. Чрез източници в отделните агитки и публикации в интернет форуми се следят настроенията на феновете и данните за организираните явки между привържениците на футболните отбори.

„За мен това е странното, че докато съм бил на земята са ме ритали, видели са ме в безсъзнание”. Това разказа пред TrafficNews.bg пребития Румен Койчев от Пловдив.

Осем души бяха задържани за побоя над него, срещу четирима от тях прокуратурата повдигна обвинения. Те са на възраст между 16 и 19 години. 

След побоя Румен си гълта езика. Непознат му е помогнал, за да продължи да диша. Нападатели са успели да избягат.
„Първият ми заби един ритник в гърба, един тукат, после аз си ударих главата в стената до кафета и после нищо не помня.”, казва още Румен.

„Не съм им казал нещо, нито нищо, просто нямаше значение кой е там, те си имаха на идея да набият някой”, казва още пребития младеж.

Обвинения са повдигнати срещу 19-годишните Васил Миткулев и Георги Иванов, както и 16-годишния Виктор Радев и 17-годишния Николай Петров. Какво казаха от прокуратурата - ВИЖТЕ ТУК

Румен и майка му искат справедливи наказания за нападателите.
„Това е простотия, която трябва да спре в най-скоро време, защото и по стадионите няма толкова хора и това е в минус на всички.”, казва още умен Койчев.

По настояване на главния прокурор Сотир Цацаров, Главна прокуратура наблюдава случая отблизо.
„Не може просто да биеш някой, да го оставиш в безсъзнание, той може да не е жив този човек, да си заминеш и да си мислиш, че ще ти се размине безнаказано.”, твърди майка му Искра Койчева.

Според нея, заради подобни ексцесии, хората по стадионите стават все по-малко.
„Тук не можеш да отидеш спокойно на стадиона със семейство на мач, защото не знаеш дали ще се върнеш жив и какво ще се случи”, каза още Койчева.

До момента са разпитани над 20 човека, като не е изключено в ареста да попаднат още хора.

Видео с разказа на умен - ВИЖТЕ ТУК

Реакцията на фенклуба на "Локомотив Пловдив" - ВИЖТЕ ТУК

TrafficNews.bg