Новият шеф на АПИ Апостол Минчев днес се очаква да пристигне в Пловдив, където ще проведе среща с шефа на Пътното управление инж. Йордан Калев, както и с всички други институции, свързани с ремонта на Околовръстното шосе. На нея се очаква да бъде обсъден ремонтът до тук, както и как да бъде направен следващият етап от кръстовището към Първенец до това на Пещерско шосе.

Това заяви кметът Здравко Димитров и коментира, че няма проблем с важния за Пловдив проект за новия лъч на Околовръстното.

Припомняме, че вече три месеца няма никаква информация относно процедурата за избор на изпълните за проекта на стойност 42 милиона лева. Кметът обаче заяви, че процедурата е в срок и има уверение от шефа на АПИ, че проектът върви гладко.

Обществената поръчка обе отворена в началото на годината, а на 22 март бяха отворени и офертите, като 7 консорциума подадоха оферта. По думите на предишното ръководство на АПИ до края на април можеше да има избран изпълнител. До този момент обаче няма нито един протокол от комисията, която гледа техническите предложения и въобще не е ясно дали такава се е провела.  

Това означава, че в близките месеци не може да бъде избран изпълнител, а дори това да се случи през есента, най-вероятно обжалвания ще прехвърлят поръчката за 2022-а.  В най-апокалиптичния сценарий поръчката може да бъде прекратена от служебното правителство и всички да започне отначало.

Блокаж! Проектът за Бетонния мост и новия лъч на Околовръстното в пълен застойАПИ и НКЖИ на практика спряха работа по важните за Пловдив проекти заради лова на вещици