Още един вторичен трус е регистриран в близост до Пловдив. Магнитутът е 3,2 по Рихтер, а дълбочината е 2 км. Епицентърът е на 14 км. от Пловдив и на 4км. североизточно от Асеновград. 

Това е четвърди пореден трус в района. Първият и най-силен беше с магнитут 4,6 по Рихтер в 15:26. Последваха и два вторични от по 2,1 и 2,7. Не са изключени и още вторични трусове с подобен магнитут. 

Припомняме, че към момента няма получени сигнали за нанесени щети от първите  трусове, които бяха усетени в Пловдивска област малко след 15ч., съобщиха от пловдивската пожарна. Два пожарни автомобила  от Асеновград превантивно извършват обход на основни улици и булеварди в града. Към този момент ситуацията е спокойна.

Пловдивската пожарна също е в готовност да реагира при евентуални нови земетресения.

Зам.-кметът по Обществен ред и сигурност Йордан Ставрев заяви, че няма постъпили сигнали към този момент до 112 за пострадали или разрушения. Той допълни, че няма информация и за повредени обществени сгради.

Трусът в Пловдив изкара граждани и администрация по улиците, в Преспите готови да нощуват другадеХората бързаха да успокоят близки, че са добре