Община Пловдив се е договорила със собственици на терен, върху който има търговски център, за закупуването му. На предстоящата сесия на Общинския съвет ще се гласува предложението за вкарването на терена на ул. „Димитър Талев” в Годишната програма за разпореждане с имоти. Цялата площ на имота от 826 кв.м. и се намира точно до изхода на автогара „Родопи”. Въпреки че имотът е за първостепенна улица, той е попаднал в частни ръце. Заради отреждането му, върху него собствениците са можели да направят само временни конструкции.  Върху него има  метални конструкции с редица обекти – магазини, пекарни и игрални зали.

Теренът е необходим за реализацията на проекта за пробива под гарата, като оттам ще минава единият от входно-изходните артерии. Поради това е необходимо улицата да бъде разширена.

Община Пловдив е предпочела теренът да бъде закупен, а не отчужден, като е преговаряла със собствениците. От градската администрация са направили пазарна оценка, като тя е показала, че стойността на имота е 314 лева на кв.м. Собствениците на терена също са предоставили подобна оценка, която е показала 530 лева на кв.м. Поради това се е взело решението имотът да бъде закупен за 428 лева на кв.м или 368 хил. лева.

В същото време все още обект на спор е теренът, който се намира между автогара „Родопи” и хипермаркетите. Имотът е собственост на „Хеброс бус”, като Общината и Веселин Дошков имат спор за стойността му. Докато градската администрация предлагат 230 000 лева за имота от близо 1 дка, собственикът иска около 290 000 лева.

Започват пробива под гарата от страната на Кючука, проектът още не е внесен в Общината и НКЖИОтчуждават 14 имота за мащабния проект, който ще се изпълни от „Трейс холд груп”