Месецът на любовта е още тук, предложенията за брак валят, а някои вече са в бурна подготовка за големия ден. Но след тази луда земетръсна нощ на пловдивските булки притеснението им дойде малко в повече – нали точно в меката на сватбената индустрия - Асеновград, беше епицентърът на труса?

Ами, прави са си. Не стига, че от сутрин до вечер мислят отново и отново за подготовката на сватбеното тържество и ей така, ненадейно, един трус може да развали всичко.

Известна практика е, че стресът преди сватбата води до решения като вземане на отпуск или така наречената медена седмичка. Среднощният трус обаче вся доста по-голяма паника по сватбените форуми и групи във Фейсбук.

Булките определено бяха доста активни и в този момент имаха особена нужда от така необходимата им информация.

В голяма част от разигралите се дискусии имаше и известна доза хумор и познайте кой беше виновен за земетресението? Мъжете, разбира се.

„Будя моя, защото се изплаших доста, той моля ви се, като ми вика – Да, да усетих го, айде заспивай! Как ще заспя? Луд човек голямо спокойствие е”.

„Изпаднах в шок! Взех да се обличам и да крещя по моя да става” – това бяха само част от коментарите, които извираха като лава в сватбените групи.

Други пък разчитаха на котките си, ама напразно: „Много интересно ми стана! Имаме котка, а тя нищо! Спеше си като разпрана и това е…, а уж усещали!”

Имаше и такива, които се притесниха дали меката на булчинските рокли – Асеновград, си е на мястото:

„В Асеновград магазините не са разрушени, нали? Последния път като ме събуди такова силно земетресение, бях сама у нас, реших, че е влязъл крадец и грабнах пресата за коса като оръжие” – коментира друга дама и шеговито добавя: „Утре метеорит ще падне, Анка и него ще проспи...”

Друга пък демонстрира нетипично голямо спокойствие: „Усетих го, точно заспивах. Аз не се впечатлявам много-много, някой ден ще се събори блокът върху мен, а аз ще се лакирам...”  След такъв коментар, как да не ни се прииска да кажем на останалите: „Дръжте се мъжки”!

На трети, първата мисъл, естествено, беше дали всичко, което касае най-важния ден в живота им, си е на мястото:

„Започна едно скърцане, най-гадно се чуваха кашончетата с бутониери за сватбата, наредени в/у гардероба , подаръчета и всякакви джунджурийки”.

Е, момичета, можете да сте спокойни! Земетресението отмина и сватба ще има!