Четирима са кандидатите да оглавят пловдивската структура на АПИ – Областно пътно управление.  Йордан Калев, Петър Попов, Георги Николов и Красимир Пенев са допуснатите кандидати за директор на Пътното.

Наш репортер научи, че фаворит за началник на структурата е Йордан Калев, който  вече е заемал този пост. Калев бе дълги години главен инженер на Община Пловдив, а в последната година от втория мандат на Иван Тотев бе назначен и като зам.-кмет по строителството.

След това той бе назначен като шеф на Пътното в Пловдив, но през 2021 година бе освободен от първото служебно правителство.  Тогава бе пуснат нов конкурс, който бе спечелен от Петър Попов, който  в момента заема поста на директор.

Самият Попов също е пуснал документи за поста. Той бе преназначен от титуляр за временно изпълняващ, след като Атанас Ташков бе възстановен от съда на позицията, но взе 6 заплати и се отказа от нея .

Четиримата допуснати кандидати трябва да се явят на 5 септември в АПИ в София, за да направят  писмена разработка на тема:   „Изграждане, развитие и модернизация на пътната инфраструктура”. След това има и интервю с кандидатите.

Границите на заплатата, която би получил новият шеф на отдела е от 790 до 3400 лева,като размерът е според опита, образованието, както и достигнатите нива на заплащане  в структурното звено, в което е ситуирана длъжността му.

Шефът на ОПУ -  Пловдив  ръководи, организира и контролира инвестиционната дейност, проектирането, ремонтните дейности и офертирането на строителните обекти, техническата документация по експлоатацията на обектите.

АПИ търси нов шеф на Пътното управление в Пловдив, заплатата е до 3400 лв.От Агенцията пуснаха конкурс за мястото, което заема Петър Попов

Атанас Ташков се отказа от шефския пост в Пътното в Пловдив срещу 6 заплатиБившият депутат бе възстановен от ВАС, след като АПИ го уволни преди година и половина

Смениха шефа на Пътното в Пловдив само месец след назначението муИнж. Валентина Бакърджиева ще седне на мястото на Йордан Калев