Агенция „Пътна инфраструктура” обяви конкурс за директор на Областно пътно управление Пловдив.  В момента поста се заема от Петър Попов, който  спечели последния конкурс, но към днешна дата е временно изпълняващ.

Причината е, че съдът със свое решение отмени уволнението на предишния директор – Атанас Ташков. Бившият депутат от ГЕРБ, а сега зам.-областен управител, бе възстановен като директор на ОПУ, но той се отказа, след като получи 6 заплати.

Атанас Ташков се отказа от шефския пост в Пътното в Пловдив срещу 6 заплатиБившият депутат бе възстановен от ВАС, след като АПИ го уволни преди година и половина

С решението на Върховния административен съд обаче на практика се делегитимира конкурса, който бе спечелен от Попов преди  повече от година.

Документи за участие в конкурса се приемат до 10 август.  Минималните изисквания към кандидатите са да имат магистратура по технически, социални, стопански или правни науки.

Също така най-малко четири години опит на  позиция, определена от класификатора за длъжности.

Границите на заплатата, която би получил новият шеф на отдела е от 790 до 3400 лева,като размерът е според опита, образованието, както и достигнатите нива на заплащане  в структурното звено, в което е ситуирана длъжността му.

 Шефът на ОПУ -  Пловдив  ръководи, организира и контролира инвестиционната дейност, проектирането, ремонтните дейности и офертирането на строителните обекти, техническата документация по експлоатацията на обектите.

Кандидатите трябва да направят писмена разработка на тематика: „Изграждане, развитие и модернизация на пътната инфраструктура“, а след това има и устно интервю.

Бивш шеф на Пътното в Пловдив се завръща на поста – спечели конкурсаПетър Попов е получил най-много точки в съревнование с още 7 кандидати