По-ниски данъци за 2 479 жители на област Пловдив регистрираха от НАП. Причината за това е, че те са подали годишните си данъчни декларации  по интернет. Това показват обобщените данни на дирекцията в Пловдив от кампанията до сега.

Общо 6 800 са декларациите за облагане на доходите, подадени по електронен път към 31 март 2015 година, което е почти два пъти и половина повече в сравнение с миналата година. Тогава за периода на цялата кампания /към 30-ти април/ 2 800 души от региона бяха обявили доходите си пред НАП онлайн, като за целта бяха ползвали електронен подпис.

Изискване към лицата, за да ползват данъчна отстъпка, е да не са длъжници към бюджета, т.е. да нямат непогасени задължения, уточняват от Агенцията. Срокът за подаване на декларациите за облагане на доходите на физическите лица изтича на 30 април, като дотогава трябва да се плати и дължимия данък. От НАП Пловдив напомнят на своите клиенти, че най-лесно гражданите могат да подадат декларации с ПИК.

Той се издава в офиса по постоянен адрес на физическите лица безплатно и безсрочно. До момента в Пловдив са издадени близо 10 000 персонални кода на физически лица. Освен годишната декларацията за облагане на доходите, декларациите с данни за осигуряваните лица (Образец 1) и с данните за дължими вноски (Образец 6), с ПИК може да се подава и справката за изплатени доходи на физически лица от страна на работодателите. Чрез персонален код вече може да се подава и декларацията за авансови данъци, която се изисква от самоосигуряващите се и наемодателите всяко тримесечие.

OЩЕ НОВИНИ ОТ ПЛОВДИВ ЧЕТЕТЕ ТУК!

ТrafficNews.bg