Задържаха петима крадци в Септември и Пазарджик. Преди малко повече от месец апаш разбивайки прозорец проникнал в къщата на 40-годишен мъж от Белово. Мъжът се простил с няколко златни накита съхранявани в жилището му. След разследване полицаите хванали и извършителката -43-годишна жена от Белово.

През миналата седмица неизвестен прескочил през оградата на имот намиращ се в село Дебращица, собственост на 60-годишен мъж от Пазарджик. От навес в двора апашът отмъкнал електрическа печка и хладилник.  За обира бил спипан 54-годишен мъж от същото село. Откраднатите електроуреди били открити у него и предадени обратно на собственика.

Най-дръзка била кражбата от къщата на 37-годишна жителка на пазарджишкото село Мало Конаре. През уикенда апаши използвали незатворен прозорец на банята и проникнали в жилището. Били откраднати телевизор, златни накити и сумата от близо 10 000 евро.  Били заловени жителите на същото село – двама 18-годишни младежи и един на 17 години. При задържането у единия от младежите криминалистите открили топче съдържащо наркотично вещество-синтетичен канабиноид. Тийнейджърите са задържани в ареста, работата по случая продължава