Стотици автомобили излязоха в Смолян на протест срещу цените на горивата. Те са се организирали в група във фейсбук и поискаха официално разрешение от община Смолян за протеста, но им бе отказано шествие. Мотивът на кмета на община Смолян Николай Мелемов и Областно пътно управление бе, че ще пречат на движението и гражданите в областния град, използвайки републиканската пътна мрежа.

Със своя заповед кметът на Смолян разреши протеста да се състои пред сградата на общината и театъра. Въпреки мястото, посочено от Мелемов, те се събраха с автомобили на входа на града на разклона за Пампорово и Девин. Обяснението на един от организаторите, Юлиян Омбашиев, бе, че не правят шествие, а просто събират хората, които не знаят, че протестът ще е на центъра на града, пише 24 часа. След това с надути клаксони, трикольори по автомобилите и развяти от прозорците и надписи "Протест" те преминаха по входния път за града и главния булевард "България". В автомобилите имаше предимно млади хора.

Имаха намерение да демонстрират, като обикалят няколко пъти пред общината с автомобилите, но полицаите отбиха движението. Протестът се премести на ларгото на града и премина пеша.

"Протестираме основно против високите цени на горивата, данъците и застраховките на автомобилите. Не искаме оставки", каза главният организатор Емилиян Шехов.