Със заповед на кмета на Община Карлово от вчера в селата Богдан и Каравелово превантивно е обявено частично бедствено положение във възка с повишаване нивото на речните води в двете населени места. В изпълнение на заповедта вече започнаха аварийно-възстановителни работи на терен със специализирана техника.

Ще се повтори ли трагедията в Каравелово? Започна почистването на речните коритаВ селата Богдан и Каравелово остава в сила частично бедствено положение

 

За обезпечаване на обществения ред, гарантиране спокойствието на местните жители и подпомагане на всички дейности, обявени от Кризисния щаб, ръководството на ОДМВР-Пловдив създаде необходимата организация  и планира допълнителни полицейски екипи на РУ-Карлово.

В ежедневния график на автопатрулите е заложен постоянен обход на територията на двете села, а през тъмната част на денонощието се включва и патрул на сектор „Специализирани полицейски сили”. Сред задачите на униформените  е и осигуряване на постоянно наблюдение на речните нива, опазване от посегателства на ползваната техника, своевременна реакция при сигнали на хората.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков, министърът на околната среда и водите Росица Карамфилова и министърът на земеделието Явор Гечев също заминават за Каравелово, където беше обявено частично бедствено положение. Министрите ще се запознаят на място със ситуацията и ще определят каква допълнителна подкрепа от страна на държавата е необходима.