Ламарина падна върху 27-годишен мъж от Сопот по време на почивка в хотел в Баня. Инцидентът е станал около 14:30 часа в неделя. Младият мъж бил в хотела заедно с майка му, като двамата били на открития плувен басейн към хотела. Ламарината паднала от покрива и за малко не обезглавила момчето, което в този момент било в непосредствена близост до басейна. Вследствие на удара, то паднало във водата. За инцидента потвърдиха собствениците на хотелския комплекс и полицията. Управителят на комплекса посочи, че веднага са предприели мерки като се обадили на частна медицинска помощ, с която имали сключен договор. Дошла линейка на място. Медицинският екип оказал първа помощ на пострадалия и го откарали в пловдивска болница. Всички разходи за транспортирането и лечението на младежа са поети от комплекса, пише KarlovoPress.

Вече една седмица строителна фирма от Баня извършва ремонт на покрива, но в деня на инцидента не е имало работници, тъй като е бил почивен ден. Собственикът на строителната фирма коментира, че в същия ден са изхвърчали две ламарини от покрива заради внезапно появила се вихрушка - едната към басейна, а другата северно от хотела. Ремонтът е изпълнен на 90 %.
Момчето все още е настанено в пловдивска болница с наранявания в областта на дясното рамо.Полицията в Карлово започна разследване на случая.