Мъж откри следи от стрелба с въздушна пушка или въздушен пистолет по колата си в квартал „Люлин” в София, минути след като оставил 4-годишната си дъщеря в детски център. Една от дупките е по вратата, зад която е детското столче на детето. Какво се е случило и каква е причината? Може ли да е спор за паркомясто?

Потърпевшият Ивайло Колегов разказа пред Нова телвизия, че в събота срещу неделя оставя дъщеря си в детски кът в квартала. Спира автомобила си пред жилищен блок в района. Десет минути по-късно намери колата си с две дупки от въдушен пистолет.

„Дупките са големи и видими, качих пост в социалните групи в Люлин с информация какво ми се е случило. Реакцията беше  в моя подкрепа, някои от хората изразиха мнение, че това може да е следствие на паркирането ми пред блока. Жена написа, че е спряла на същите места, където паркирах аз и са и свалили номера на колата. Явно хората са решени на всякакви мерки, за да запазят местата си за паркиране”, споделя Колегов.

Той припомни, че през миналия месец в Люлин отново е имало случаи на стрелба по автомобил. Колегов призова гражданите да не бъдат толерантни към такива случаи и да им дават гласност.