На куриозен случай са попаднали полицаи от участъка в Брацигово. Мъж от Исперихово, спрян на пътя от патрул, опитал да се представи за брат си, за да му се размине.

През нощта на събота срещу неделя 24-годишен шофьор бил спрян за проверка на улица в съседното село Козарско. Полицаите от участъка в Брацигово предприели действия по установяване на самоличността на шофьора, който се представил за 21-годишния си брат. Това обаче не останало скрито за униформените и те бързо разкрили измамата.

В действителност зад волана бил баткото който е с отнета шофьорска книжка, а дрегерът отчел 1.79 промила концентрация на алкохол. Водачът е задържан в ареста, а спрямо него са образувани полицейски производства за три престъпления.

В резултат на засиления контрол по пътищата само през уикенда в Пазарджишко са задържани общо петима шофьори. По време на проверки автопатрули са засекли 42-годишен от село Пищигово, 26-годишен от село Синитово и 48-годишен от Пазарджик. Тримата мъже шофирали под въздействието на алкохол, като пробите на дрегерите отчели съответно 1.83, 1.83 и 2.67 промила. На улица в Пещера пък бил засякан 45-годишен мъж от родопския град, който шофирал под въздействието на наркотици. 

Снимка: илюстративна