Община Асеновград ще отправи запитване за промяна в разписанието на автобусите по линия Асеновград-Пловдив. Последното идва в отговор на общественото недоволство от организацията на извънградския транспорт. Както TrafficNews разказа, пред този проблем са изправени работещи, студенти и ученици от Асеновград, според който редовността на транспорта не отговаря на нуждите им.

Припомняме, че преди седмици гражданите изпратиха молба за прокарване на още 4 допълнителни автобуса в делничните часове. Последната препратиха до Общината, както и до двете транспортни фирми - “РОДОПИ АВТО” ООД и “СТОЙЧЕВ И СИН” ЕООД , обслужващи линията.

Неадекватен транспорт възпрепятства мобилността на асеновградчани, искат промянаВходирана е молба до фирмите превозвачи и общината с искане да се зачести графика на междуградската линия

Във връзка с тяхната молба от общината заявиха за медията ни, че спрямо Областната транспортна схема на област Пловдив между Община Асеновград и Община Пловдив не може да има застъпване на разписанията на БДЖ и Автобусното разписание.

По тази причина ще бъде предложена възможността промяната да бъде следната - сутрин от Асеновград за Пловдив от 6:50 да стане на 6:40, а вечерта последният автобус от Пловдив за Асеновград да бъде 20:30 часа.