Организацията на обществения транспорт Пловдив – Асеновград е неадекватна спрямо нуждите на хората и има сериозна нужда от актуализация. Работещи, студенти и ученици, които всеки ден пътуват до областния град, изпитват сериозни неудобства. В пикови часове автобусите са недостатъчен брой и капацитетът им не отговаря на броя пътници. Често сутрин или в диапазона 12-14ч. проблемите са най-сериозни. По тази причина асеновградчани молят за зачестяване на графика на извънградски транспорт, научи TrafficNews. Искането им е препратено за разглеждане до местната власт, както и двете транспортни фирми - “РОДОПИ АВТО” ООД и “СТОЙЧЕВ И СИН” ЕООД , обслужващи линията Асеновград-Пловдив.

Казусът с редките линии на транспорт се засилил, след като започнал ремонт жп линията край Крумово, сочат още местни. Влакът Пловдив-Асеновград бил опция за пътуващите. Действаща реконструкцията обаче налага прикачване на пътниците в бусчета до следващата гара, което значително удължава времето за пътуване.

„БДЖ все още има ремонт и децата са принудени да слизат на гара Крумово и след това да се качват на автобуси, което е неподходящо за тяхната възраст, с оглед на това, че са под 18г. и трябва да им се осигури безопасно пътуване“ , споделят още асеновградчани.

В писмото им до общината и фирмите те посочва още, че нуждата от актуализация ще се отрази благоприятно и на околната среда, тъй като ще се ползват по-малко частни автомобили. Според тях по-добра услуга ще има отражение и върху бюджета на семействата, който в момента се опитват сами да осигурят транспорт за себе си и за децата си.

По тази причина те молят за прокарване на още 4 допълнителни автобуса в делничните часове, които да запълнят дупките в сегашното разписание. Те са следните - от Асеновград в 6.30 сутринта и от Пловдив в 13:30, 19:30 и 20:30 часа. 

От Община Асеновград коментираха пред TrafficNews, че са запознати с казуса. Очакваме становището им, както и информация за извършена от тях проверка по граждански сигнал свързан с темата.

Направихме опит за връзка и с транспортни фирми, но безуспешна.

Очаквайте подробности.

Сегадействащото разписание на линиите Асеновград - Пловдив - Асеновград: