Пробация - това е наказанието, което ще изтърпи кметът на Войнягово Тодор Танковски за това, че е взел неправомерно 150 лева. Оказа се, че младият кмет е поискал парите от карловец, който е бил разследван за незаконен добив на пясък от река Стряма в землището на селото.

В резултат на събраните от Районна прокуратура доказателства Тодор Танковски се е признал за виновен, направил е самопризнания и е подписал споразумение, пише karlovobg.eu. Срещу него има и парична санкция. 

Припомняме, на 18 юни Тодор Танковски беше заловен с подкуп и след това беше и арестуван. Арестът беше доста зрелищен - 24-годишният кмет беше вкаран в полицейската кола с белезници.

По-късно беше установено, че на 18 юни, между младия кмет и мъжа, предал подкупа, е била уговорена среща на паркинг в централната част на града, като била предадена поисканата сума на Тодор Танковски. Предвид неотложността на случая, при стриктно спазване на процесуалните изисквания, непосредствено след предаване на сумата, управляваният от кмета на Войнягово автомобил бил спрян за проверка и при извършеното претърсване била намерена сума в размер на 150 лева, в купюри от 20 и 10 лева, за които той заявил, че сумите са за нуждите на кметство. Иззет беше и мобилният му телефон, от който се е водела комуникацията между лицата.

Делото приключи за по-малко от месец.